Lukijalta | Unohdettu Lauritsalan poika Teuvo Kohonen ansaitsee oman nimikkopuiston

Lauritsalasta lähtenyt, taannoin edesmennyt Suomen Akatemian professori Teuvo Kohonen on maailman tunnetuimpia neuroverkkojen tutkijoita ja lukuisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla, kunniajäsenyyksillä ja -merkeillä tunnustusta saanut tiedemies.

Joitakin vuosia sitten Lappeenrannan kaupungin virkamiehet julkistivat lehdessä kyselyn tai kilpailun. Siinä haettiin nimeä puistolle, joka sijaitsee Lauritsalan urheilukentän ja koulukeskuksen välissä.

Ehdotin Teuvo Kohosen puistoa ja perustelin ehdotusta Teuvo Kohosen kansainvälisillä ansioilla ja sillä että tiedän hänen lapsuudenkotinsa sijainneen läheisessä korttelissa.

Sen perästä en ole nähnyt minkäänlaista tiedotusta tai julkista keskustelua aiheesta, mutta nyt sen puiston nimi on kartassa Koulukallion puisto.

Paikallisille muusikoille, jääkiekon pelaajille ja balladihahmoille suodaan lehdistössä runsaasti palstatilaa muun muassa erilaisten toteutuneiden tai suunnitteilla olevien muistomerkkihankkeiden esittelemiseksi. Teuvo Kohoselle pitää suoda ansaitsemansa kunnia kansainvälisesti maineikkaimpana paikkakuntalaisena. Jos ei muuta, niin harkita sen puiston nimiasia uudelleen.

Niilo Isomäki

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka