Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aikalisä paikallaan sisäliikuntahallin osalta

Uskon, että monet lehden lukijat hieraisivat silmiään, kun lukivat 03.12. tämän lehden sivuilta Lappeenrannan sisähalli -jutun otsakkeen ja lihavoinnit.

Olen itse osallistunut liikuntahallia koskevaan keskusteluun edellä mainitut asiat ja arvot mielessä. Samalla olen vilpittömästi toivonut, että löytyisi sellainen ratkaisu, joka tyydyttäisi kaikkia osapuolia. Olen itse myös aktiivisesti liikuntaa harrastava ja sitä tukeva henkilö, eikä minulla ole koskaan ollut mielessä vastustaa kenenkään liikuntatarpeita. En siis ole liikuntavihaaja!

Jos kaupungillamme on varaa rakentaa kovia summia maksava liikuntahalli ja unohtaa monet muut tärkeät hankkeet, pitää se rakentaa kaikkia nykyisiä ja tuleviakin tarpeita vastaavaksi. Siis ei mitään karsittua versiota, jota sitten jälkipolvemmekin katuvat.

Tulevan liikuntahallin koko on ratkaiseva, kun ajatellaan sitä samalla myös monikäyttöhallina, jossa voidaan järjestää näyttelyitä ja messuja, sekä muita suuria tilaisuuksia. Silloin tarvitaan runsaasi pysäköintitilaa, laskennallisesti useille sadoille autoille. Mihin mahtuvat messujärjestäjien rekat ja pakettiautot, jos halli rakennetaan hyvin kapealle alueelle? Nyt esitetty ratkaisu, että pysäköinti tapahtuu Armilan sairaalan kupeessa, on hyvin keinotekoinen, jopa harhaanjohtava ajattelumalli.

Minusta kaupunginjohtajan aiemmin esittämä ajatus pienestä aikalisästä oli hyvin järkevä. Jospa sillä voidaan saavuttaa kunnollinen ratkaisu tähän liian kuumana käyvään keskusteluun.

Haluan huomauttaa myös, että asemakaavasta on tehty useita muistutuksia jutussa käsitellyn yhden lisäksi.

Pekka Kauppinen

Lappeenranta