Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Elinvoimaa myös keskustan ulkopuolelle

Väestö ikääntyy ja vähenee Suomessa merkittävästi seuraavien vuosikymmenten aikana. Toistaiseksi Lappeenranta on kuitenkin pärjännyt melko hyvin väestönkehityksessä verrattuna naapurikuntiin, vaikka muuttotappiota tehdään täälläkin. Elinvoimaisen kunnan edellytyksenä on peruspalvelujen toimiminen myös keskustan ulkopuolella - siellä missä tontti- ja asuntokauppaa käydään. Yhtenä tärkeimpänä kunnan palveluna lapsiperheille on koulut.

Rauhan alue on pitkään ollut ilman varsinaista koulua. Vanha sisäilmaongelmainen Korvenkylän koulu on poistettu käytöstä ja lapset opiskelevat väistötiloissa. Uuden koulun suunnitelmat ovat parhaillaan valmistumassa. Suunnitteilla on kuitenkin koulu, johon kaikki tämänhetkiset oppilaat eivät mahtune vaan väistötiloja vuokrineen tarvitaan edelleen. Tämä ei todellakaan houkuttele alueelle uusia lapsiperheitä, ja kuinka paljon muutenkin olisi iloa ja hyötyä koko alueelle koulusta, jonka tiloja voitaisiin hyödyntää monin eri tavoin.

Koulujen tulisi olla kuin monitoimitaloja, jotka tarjoavat eri ikäisille mahdollisuuksia myös harrastaa iltaisin ja viikonloppuisin. Korvenkylän koulun liikuntasalin kooksi on suunnitelmissa 150 neliömetriä. Monet muut Lappeenrannan koulujen salit ovat yli 300 neliömetriä. Salin hyötykäyttö niin koulun kuin muiden käyttäjien tarpeisiin tulee olemaan todella olematonta suunnitellun kokoisena.

Tällainen näköalattomuus ei tuo haluttua väestönkasvua eikä tue elinvoimaa, jota tarvitsemme koko Lappeenrantaan, myös keskustan ulkopuolelle. Lisäksi tällaiset ratkaisut eriarvoistavat lapsia tässä kaupungissa. Ymmärtääksemme Lappeenranta on lapsiystävällinen kaupunki - olemmeko todella? Me allekirjoittaneet toivomme, että kehitys kaupungissa menee eteenpäin niin, että koko Lappeenranta pysyy mukana.

Ann-Niina Turunen

kaupunginvaltuutettu, aluevaaliehdokas (kd.)

Pauliina Korhonen

tarkastuslautakunnan jäsen, aluevaaliehdokas (kd.)