Lukijalta | Oliko vuokralaisten etsiminen Saimaariumin yläkerran tiloihin riittävää?

Kirjasto siirtyy rakennusremontin ajaksi kauppakeskus Isoon-Kristiinaan. Laskin annetuista luvuista (ES 13.11.) väistötilan neliövuokran. Se on kaikkine muutos- ja ennallistamistöineen 11 euroa kuukaudessa.

Lappeenrannan yritystila Oy:n irtisanoma Järvimaailma Saimaarium Oy on maksanut Satamatien vieren vanhan makasiinin alakerrasta 10,9 euroa neliöltä eli käytännössä lähes saman. Kaupunginsihteeri Tuomo Sallinen perusteli Saimaariumin irtisanomista pitkäaikaisen ja varman vuokralaisen tarpeella.

Yritystilayhtiö on Lappeenrannan toimitilat Oy LATOn tytäryhtiö. LATOn toimitusjohtaja Mikko Hietamiehen mukaan makasiinin tyhjillään olevaan yläkertaan ei ole löytynyt sopivaa vuokralaista. Ja uusi toimija toisi moninkertaisen vuokratuoton!

Saimme lukea (ES 27.11.), että uusi toimija on Saimaan Tukipalvelut Oy, jonka omistavat enimmältään Lappeenrannan kaupunki ja Eksote. Vapautuneisiin tiloihin muuttaisi yhtiön hallinto.

Päätöksenteon läpinäkyvyys ja kunnallinen demokratia on kummasti kätkeytynyt näiden kaupunginyhtiöiden taakse. Saimaariumin vuokrasopimusta ei olisi pitänyt jättää uusimatta ilman, että olisi edes informoitu kaupunginhallitusta.

Miten tosissaan ja millä osaamisella LATO on etsinyt Saimaariumin yläkerran tiloihin vuokralaista?

Ehdin jo nähdä sieluni silmin, että siellä olisi asukkaiden käytössä kangaspuut; toimisi kenkiä ja laukkuja tekevä perinnesuutari sekä ehdottomasti uistimien valmistaja. Perho- ja uistinnäyttely kruunaisi kokonaisuuden.

Vaaleissa valitut päättäjämme voisivat tulla asiassa esiin. Kuka heistä on antanut suostumuksen tapahtuneille ja kuka ollut vain autuaan tietämätön?

Jarmo Nieminen

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka