Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kolme kysymystä sisäliikuntahallista

Arkkitehti Klaus Pelkosen 29.11. Upseerikerholla pitämän mainion esityksen ja sitä seuranneen keskustelun aikana tuli kuulijoille selväksi, että hankkeen toteuttamisessa niin sanotulle Amiksen kentälle ilmenee yhä enemmän kaupunkilaisia suuresti hämmentäviä piirteitä.

Kaupunginjohtaja on antanut organisaatiolleen tehtäväksi tutkia muita sijantivaihtoehtoja ja niiden kustannuksia sekä esittänyt aikalisän ottamista näiden selvittämiseksi. Tästä huolimatta Amiksen aluetta koskevaa asemakaavaluonnosta on viety kiireesti eteenpäin ja on nyt nähtävillä muistutuksia varten. Tämä puolestaan antaa kuvan, että vaihtoehtoja on edelleen vain yksi. Miksi?

Julkisuuteen on annettu tieto, jonka mukaan pelikenttää arboretumin päälle laajennettaessa kysymys on varsin kevyestä toimenpiteestä ja vain muutamasta kymmenestä kaadettavasta puusta. Tosiasiassa pelikenttää ei rakenneta arboretumin päälle, vaan sen sisään. Maaston noustessa kohti Lepolankatua joudutaan kenttäalue kaivamaan syvälle noin 3–4 metriä maan pinnan alapuolelle. Jyrkät rinteet kolmella sivulla tarkoittavat sitä, että puita kaadetaan arvioitua enemmän. Maaperään jää ammottava aukko. Tästä ei ole mainittu hankkeen yhteydessä mitään. Miksi?

Tiedossa on, että kaupunginvaltuuston kokouksessa 13.12. asiasta äänestetään. Jos äänestys koskee vain sitä, rakennetaanko sisähallia tässä taloudellisessa tilanteessa vai ei, ollaan juuri oikealla asialla. Jos taas äänestetään siitä, onko Amiksen kenttä tai joku toinen paikka parempi, ollaan äänestämässä kaupunkikuvallisesta ratkaisusta. Miten kaupunkikuva voi olla poliittinen kysymys?

Seppo Aho

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka