Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miljardiluokan investoinnit on harkittava tarkkaan

Etelä-Karjalan miljardiluokan investointeja on harkittava tarkkaan.

Saimaan kanavaan näkemykseni mukaan on enemmän kuin järkevää rakentaa kanava omalle maalle. Matka Lappeenrannasta Virolahdella sijaitsevaan merenlahteen on noin 60 kilometriä. Työmaa työllistäisi pitkään Kaakon suomalaisia, ja hankkeelle saa varmasti EU-tukea ja edullista rahoitusta.

Matkustin elokuussa aamujunalla Helsinkiin. Juna ajoi kyllä aikamoista vauhtia Kouvolaan, jossa sitten istua jökötettiin junassa 20 minuuttia. Mitä nyt ollaan laittamassa miljardeja ns. itärataan, niin nekin rahat olisi parempi sijoittaa kanavan rakentamiseen omalle maalle.

Uusi rata kannattaa rakentaa Mikkelistä Heinolan kautta Lahteen, ja saadaan matkustajajunaradan piiriin Heinolan seudun n. 40 000 asukasta, jolloin jää uuden radan ansiosta Kouvolan asemalla 20 minuutin odotus pois. Asemalla riittää 5 minuutin pysähdys ja itäsuomalaisten matkakin Helsinkiin nopeutuu 15 minuuttia, savolaisten vielä enemmän ilman kallista ratainvestointia Kouvola–Helsinkivälille. Olihan aikasäästö itäradan ansiosta aikoinaan arvioitu vain 10 minuutiksi.

Mitä tulee lääkärihelikopteriin, niin sen paikka on ehdottomasti Lappeenrannassa. Jokunen aika sitten (ES 15.9.2021) kouvolalainen kansanedustaja Paula Werning kirjoitti tässä lehdessä ja perusteli kovasti Kouvolaa kopterin paikaksi muun muassa sillä, että se voi toimia pk-seudun varakopterina. Siellä pk-seudulla on kyllä niin paljon rahaa, joten he voisivat ostaa vaikka kaksikin kopteria sinne.

Seppo Talka

kunnanvaltuutettu, aluevaaliehdokas (ps.)

Lemi