Lukijalta | Tehdään harkittu päätös sisäliikuntahallista

Valtuuston vuosi sitten tekemä hallipäätös perustui 5 miljoonan euron kustannusarvioon. Uskottiin, että rakennuspaikka Amiksen kentälle olisi ongelmaton.

Myöhemmin huomattiin, että liikennejärjestelyt ahtaalle tontille tulevat kalliiksi ja parkkipaikat puuttuvat. Samalla menetettäisiin lähes ikoninen näkymä vesitornilta Lauritsalaan päin.

Nyt kustannukset ovat karanneet käsistä lähes 12 miljoonaan euroon. Suunnitellussa paikassa jouduttaisiin kajoamaan arboretumiin, jolla on vahva oikeussuoja. Tämä johtaa pitkään valituskierteeseen, minkä vuoksi hallin saanti tälle paikalle on epävarmaa.

Nyt sanotaan, että lasten liikennepuistoon ei kajota, mutta mistään muualta ei saada tarvittavaa parkkitilaa.

Kaupunginjohtaja esittää, että harkitaan vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja. Ehdotukseen kannattaa tarttua. Kari Suninen on tuonut esille Pajulahti-hallin, jossa on hyvät tilat yleisurheilulle sekä jalka- ja pesäpallolle. Silloin paikka täytyy olla muualla kuin ahtaalla Amiksen tontilla, esimerkiksi Leirissä, jossa kauppakeskusten ympärillä on reilusti ilmaista parkkitilaa.

Asuntokaupassakin sijainti on ykkösasia. Otetaan nyt lusikka kauniiseen käteen ja tehdään sisäliikuntahalli-päätös puhtaalta pöydältä huolellisen harkinnan jälkeen.

Minä kuten varmasti kaikki muutkin haluamme rakentaa uuden sisäliikuntahallin, joka palvelee kaikkia käyttäjäryhmiä ja mahdollistaa eri tapahtumien järjestämisen seuraavien vuosikymmenten aikana.

Tuula Lindh

varavaltuutettu, aluevaaliehdokas kok.

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka