Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Lappeenrannan kylpylä herää eloon – Lähtöasetelmat ovat lupaavat

Eeva Sederholm

Lappeenrannan satamassa sijaitsevat vanha kylpylä ja siihen liittyvä hotelli heräävät vihdoin eloon. Jos kaikki menee hyvin, toiminta käynnistyy ensi kesänä.

Kaupungin omistamat rakennukset ovat olleet tyhjillään puolitoista vuotta, kesäkuusta 2020 lähtien. Silloin hanskat heitti tiskiin ravintola- ja matkailuyritys Savon Mafia Oy.

Sen liiketoiminta ei ollut lähtenyt kunnolla pyörimään koko aikana, ja korona iski viimeisen niitin. Yrityksen ja kaupungin vuoropuhelukin oli yskähdellyt jo pitkään. Loppuvuokristakin väännettiin peistä, mutta onneksi sopuratkaisu loppuvuokrien kuittaamiseen löytyi ilman oikeustaistelua.

Ikävien käänteiden jälkeen kaupunki on etsinyt rakennuksille uutta operaattoria. Nyt uskottava ratkaisu näyttää löytyneen. Rakennukset vuokraa Bellarum Oy, joka tällä hetkellä pyörittää myös hotellia Lappeenrannan Rakuunamäellä. Tausta kertoo ainakin sitoutuneisuudesta paikkakunnalle. Toisaalta kahden historiallisessa ympäristössä majoitustoiminnan pyörittäminen paikkakunnalla tuonee myös yritykselle mahdollisuuden löytää synergiaetuja.

Taustalla yrityksessä on Lappeenrannasta kotoisin oleva Katja Ahola. Hän kertoo pitävänsä tärkeänä, että rakennukset saadaan taas käyttöön.

Tärkeää se onkin. Kylpylärakennus on Lappeenrannan sataman helmi, joka vaikuttaa alueen vetovoimaan. Sen pitäminen pyörimässä pitää koko aluetta elävänä.

Kylpylä- ja hotellitoiminnan aloittamisen ajankohta ei välttämättä ole ideaali, koska koronatilanne näyttää jatkuvan vielä pitkään haastavana. Toisaalta kotimaan matkailu on pitänyt majoitus- ja kylpyläyritykset kiireisinä.

Jos piskuinen kylpylä löytää kohderyhmänsä, sillä on mahdollisuudet menestyä. Hyvinvointi on edelleen iso megatrendi, johon ihmiset ovat valmiit käyttämään rahaa.

Hotellien valinnassa moni matkailija hakee persoonallisuutta. Tällä sataman hotelli pystyy erottumaan.

Koko sataman alueen kehittämisessä pitkäjänteisyys on tärkeää. Toivottavaa on, että kylpylän osalta kehitys lähtee nyt hienosti eteenpäin.

eeva.sederholm@esaimaa.fi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka