Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Katso netistä on ikärasismia, joka saisi jo riittää

Kaltaisani on paljon. Takanani on vuosisadasta kolme neljännestä. Asioitten hoito on tullut vaikeaksi. Otetaan nyt vain kaksi esimerkkiä.

Puhelimella tai kasvotusten on lähes mahdotonta hoitaa vakuutus- ja pankkiasioita. Jouduimme vaihtamaan vakuutusyhtiötä, kun Lappeenrannan konttori suljettiin. Rasti ruutu -menetelmällä en olisi saanut matkavakuutusta.

Uudessa vakuutusyhtiössä asiat ovat hoituneet kasvotusten hyvin. Nyt senkin yhtiön konttori suljetaan.

”Katso netistä” on tullut kirosanaksi. Velat ja säästöt ovat olleet samassa pankissa yli puoli vuosisataa. Eräs veteraanirouva sanoi: ”Kun tyttäreni tulee Helsingistä, niin hän nostaa tililtäni rahaa.”

Nyt viikon (siis viiden päivän) jälkeen sain jätettyä asunnonvaihdon laina-anomuksen. Ei onnistu kuin netissä. Lopuksi suostuttiin sentään soittamaan!

Tätä voisi jatkaa valtion puolelle. Miten netitön saa selville VR:n junanvaihdot? Entä paperinen veroilmoitus? Kansalainen ostaa kirjekuoren ja postimerkin.

Milloin ikäihmiset ja ilman nettiyhteyksiä elävät heräävät? Ikärasismi kohtelee meitä kaltoin. Hyvä, että on päivätansseja ja petanqueta. Entä milloin huudamme: ”Jo riittää tämä ikärasismi!”

Antti Vanhanen

aluevaaliehdokas (kesk.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka