Lukijalta | Koronapassi käyttöön Lappeenrannassa

Lappeenrannan Kokoomus ry vaatii koronapassin käyttöönottoa Lappeenrannan kaupungissa.

EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallinen käyttöönotto, eli koronapassi on sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä oikeusministeriön yhdessä valmistelema hanke. Koronapassia koskeva laki tuli voimaan 16.10.2021, ja näin ollen koronapassia on voitu edellyttää 16.10.2021 alkaen niissä tiloissa ja toiminnoissa, joita koskevia rajoituksia on voimassa. (STM 2021). Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta. (THL 2021).

15.11.2021 tuli tieto Etelä-Karjalan alueelliselta COVID-19 tilannekuvaryhmältä, että Etelä-Karjalan koronatilanne on huonontunut. Maskisuositus on nyt vahvasti jälleen voimassa ja rokottamattomille on suosituksena jäädä pois korkean riskin tapahtumista. Tieto tilanteen huonontumisesta vaikuttaa alueen terveysturvallisuuteen ja heijastuu Lappeenrannan kaupungin ihmisten elämään laajasti.

Lappeenrannan Kokoomus ry vaatii, että Lappeenrannan kaupunki reagoi huonontuneeseen koronatilanteeseen ottamalla käyttöön koronapassin kaikissa kaupungin tai kaupunkiyhtiöiden järjestämissä tilaisuuksissa ja suosittamaan koronapassin käyttöä muissakin yleisötapahtumissa. Koronapassin avulla pystytään tarjoamaan kaupunkilaisille turvallisempia tapahtumia ja näin ollen vaikuttamaan kaupungin elinvoimaisuuteen. Koronapassilla kiihdytetään rokotekattavuuden nousua. Valtaosa tartunnan saaneista on rokottamattomia.

puheenjohtaja

Lappeenrannan Kokoomus ry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka