Lukijalta | Aikooko Eekoo lopettaa Jurvalan jakeluaseman kalliilla hinnoittelulla?

Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo on jo vuosia myynyt bensiiniä muita kalliimmalla hinnalla varsinkin Luumäen Jurvalassa ja Savitaipaleella. Kiitos Etelä-Saimaalle, että lehti toi tämän näyttävästi esiin (printtijulkaisu 26.10.2021). Asiakaspalautteeseen Eekoo ei ole vastannut, mutta sanomalehdelle sentään antaa sähköpostilla vastauksen, joka tosin on mitään sanomaton.

Ihmettelin jo pari vuotta sitten, miksi Jurvalan ABC:n hinnat ovat 6-10 senttiä korkeammat kuin muiden huoltamoketjujen hinnat Taavetissa. Kysyin, aikooko Eekoo lopettaa Jurvalan jakeluaseman sillä verukkeella, että myynti on romahtanut kuutostien uuden linjauksen takia. Todellinen syyhän myynnin vähenemiseen on muita korkeampi hinnoittelu. En saanut tähän minkäänlaista vastausta.

Kalleimmillaan 98-oktaanisen bensiinin hinta Jurvalan ABC:llä on ollut havaintojeni mukaan 1,96 euroa litralta. Ei ole ihme, jos bensiinin myynti tyrehtyy. Onko Eekoon tietoisena tavoitteena saada Jurvalan jakeluasema suljetuksi?

Luumäen ja Kouvolan väliä usein ajavana ihmettelen myös osuuskauppojen välistä hintaeroa. Utin ABC myy jatkuvasti bensiiniä keskimäärin seitsemän senttiä halvemmalla kuin Jurvalan ABC. Tätä eroa eivät selitä Eekoon toimialapäällikön perustelut maailmanmarkkinahinnasta, rahdista eivätkä verotuksesta. Toki Utin asiakasmäärät ovat Jurvalaa suuremmat.

Mutta jos hinta määräytyy paikallisen kilpailutilanteen mukaan, niin miksi Eekoo hinnoittelee itsensä ulos Jurvalassa, kun muiden yrittäjien huoltoasemat noin 10-15 kilometrin päässä myyvät bensiiniä myös seitsemän senttiä halvemmalla? Noin suureen hinnaneroon ei auta edes asiakasomistajan tankkausbonus.

Timo-Esa Tuuri

Luumäki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka