Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toteutuiko Kiviharjun kerrostalossa taloudellisuus ja tarkoituksenmukaisuus?

Lappeenrantalaiset onnittelevat Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n hallitusta uudesta asuinkiinteistöstä osoitteessa Kiviharjunkatu 2. Tärkeintähän on se, että siihen on valmistunut 41 uutta vuokra-asuntoa ikäihmisiä varten. (ES 21.10.)

Mikä rakennus olikaan samalla tontilla? Siinä oli viisikerroksinen terve, ilmastoinniltaan painovoimainen 39-vuotias kerrostalo. Miksi se piti purkaa ja rakentaa samalle tontille uusi talo 4.9 miljoonan euron hinnalla? Miksi ei tällä rahalla rakennettu jonnekin muualle ja säilytetty entinen, koska tämänkaltaisista asunnoista on pula?

Toimitusjohtaja Martti Mäkelä perusteli purkamista (ES 12.1.19) niin matalalla huonekorkeudella, ettei sinne saa asuntoihin ilmastointia, eikä sprinkler-sammutusjärjestelmää. Asukkaitten pitäisi myös päästä hissillä kellariin.

Kaupungissamme on kymmeniä painovoimaisia asunto-osakeyhtiöiden omistamia kerrostaloja, jotka ovat satojen ihmisten asuntoina ilman minkäänlaisia terveysongelmia.

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on kuntalain mukaan katsoa, onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Onko siis tarkoituksenmukaisuus ja taloudellisuus toteutunut?

Tauno Tukiainen

Lappeenranta