Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Ruokolahden kunnanjohtajakiistan osapuolten kannattaa yrittää sopimista tosissaan

Luottamushenkilön näkökulmasta: virkavaalilla valitun Anu Sepposen johtajasopimuksen tuominen valtuustoon elokuussa 2020, kesken sopimusneuvotteluiden, koska yhteistä säveltä ei heti ensimmäisellä kerralla löytynyt, oli räikeä menettelyvirhe. Julkinen retostelu palkan alennuksineen ja erokorvauksen poistaminen on vaikeuttanut siitä lähtien neuvotteluja.

Olemme tarkoin perehtyneet tilanteeseen ja yrittäneet ratkaista asiaa, tuloksetta. Menettelytavoista on jätetty selvityspyyntö tarkastuslautakunnalle. Neuvottelukulttuurissa on kunnan puolelta paljon korjattavaa. Yksipuolista sanelua vailla aitoja neuvotteluita. Toinen toistaan huonompia johtajasopimusluonnoksia. Johtajasopimus on molemminpuolinen sopimuspaperi. Etelä-Karjalan kuntien yleinen kunnanjohtajien palkkataso erokorvauksineen ei Ruokolahdelle sovi. Naisen euro ei ole sama kuin miehen, kirjaimellisesti. Viime vuosina kunnanjohtajina ovat olleet noin 30-vuotiaat miehet. Onko aikuisen naisen tie kunnan johtoon suljettu?

Anu Sepponen on saatettu epäsuotuisaan valoon hyvin pitkälle ilman omaa syytään. Hän pyytää vain sitä mitä hänen edeltäjänsä ja mikä hänelle kuuluu. Anu Sepponen on tullut neuvotteluissa vastaan, kunta ei. Halu tulla Ruokolahdelle on vahva, mutta kunnanhallitus pitäytyy edellisen valtuuston palkka-erokorvaus -päätöksen takana. Asiassa ei ole päästy puuta pidemmälle.

Tilanne on johtamassa repivään irtisanomismenettelyyn ellei kunnanvaltuusto aikanaan päätä toisin. Valtuustolla on suoraan avaimet oikeudenmukaiseen, tasapuoliseen ja kunniakkaaseen lopputulokseen asiassa. Entisen valtuuston menettelyvirheet voidaan korjata. Kunnanhallitus pystyi vain viemään asian irtisanomismenettelyyn. Ruokolahdella ei ole varaa tällaiseen.

Ruokolahti täyttää ensi vuonna 450 vuotta. Meneekö juhlavuosi oikeussalissa koko kansan nähden? Me allekirjoittaneet emme sitä halua. Sopimisen taitoa ja tahtoa kannattaa yrittää, molempien osapuolten, tosissaan.

Vesa Kokkonen

kunnanhallituksen jäsen (sd.)

Ruokolahti

Viljo Rautio

kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja (ps.)

Ruokolahti

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka