Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Poliisin resurssit turvattaisiin murto-osalla hävittäjähankintojen hinnasta

Suomen puolustusvoimille ollaan hankkimassa uusia lentokoneita ja sijoittamassa tähän hankintaan kymmenen miljardia euroa.

Mikäli hankintaa perustellaan uskottavalla puolustuksella, niin uskottavuus ei kuitenkaan perustu hävittäjien määrään, vaan uskottavaan sotateknologiaan. Eli kysymys on myös eräänlaisista rauhanaikaisista sotaleikeistä, jolloin puolustusvoimiemme strateginen johto voi myös näiltä osin perehtyä nykypäivän huipputeknologiaan.

Kymmenen miljardia euroa on kuitenkin paljon rahaa näihin ulkopoliittisiin hankintoihin, joita ei haluttaisi koskaan jouduttavan käyttämään tositilanteessa. Suomalainen poliisi on puolestaan päivittäin monenlaisten tositilanteiden edessä, jonka vuoksi myös riittävät sisäpoliittiset budjettipäätökset olisivat näiltä osin tärkeitä.

Yksi prosentti kymmenestä miljardista on sata miljoonaa euroa. Tälläisessä mittakaavassa sata miljoonaa ei tunnu enää suurelta rahalta, vaikka se budjetoitaisiinkin eräänlaisena ”bonuslisänä” tukemaan kansalaisten sisäpoliittisia tarpeita. Eli tukemaan poliisivoimien resursseja tulevina vuosina.

Kari Hölsä

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka