Lukijalta | Tammikuun aluevaaleissa valitaan, ketkä päättävät siun hengestä ja siun rahoista

Terveys on meille kaikille tärkeä asia. Soteuudistus, maakuntauudistus, aluevaalit, hyvinvointialue – kaikki nuo sanat voivat kuulostaa kaukaisilta, mutta koskevat meistä ihan jokaista. Miten haluamme meitä, vanhempiamme ja lapsiamme hoidettavan ja missä? Mikä saa meidät tuntemaan olomme turvalliseksi?

Aluevaalit pidetään 23.1.2022, ja silloin valitaan ne, jotka päättävät meidän jokaisen terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Pelastustustoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistetään yhdeksi organisaatioksi, ja meidän alueellamme se tarkoittaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin voimien yhdistämistä.

Aluevaaleissa eri hyvinvointialueille valittavat luottamushenkilöt päättävät 25–30 prosenttia valtion budjetin käytöstä. Esimerkiksi Lappeenrannassa Eksoten sekä palo- ja pelastustoimen osuus on 66 prosenttia kaupungin vuosibudjetista, ja tämä siis siirtyy kuntavaaleissa valittujen kaupungin luottamushenkilöiden ulottumattomiin.

Hyvinvointi lähtee turvallisuudesta ja turvallisuus peruspalveluiden toimivuudesta. Jos peruspalveluita vähennetään ja keskitetään entisestään, ei tämä ole oikein eikä tasapuolista. On tärkeää, että jokainen meistä voi jatkossakin luottaa siihen, että ensihoitajat ja pelastajat ovat luonamme silloin, kun hätä on suurin. On tärkeää, että sosiaalityöntekijät ehtivät kohtaamaan kaikki asiakkaansa, ja että lääkäri ja lähihoitaja puhuvat kanssamme samaa kieltä, ja että ymmärrämme toisiamme turvallisesti.

Suomalaisten turvallisuus on prioriteetti numero yksi. Siitä ei voida luistaa myöskään tulevaisuudessa, ei hyvinvointialueilla eikä valtakunnanpolitiikassa. Perusnaiset ovat mukana rakentamassa turvallista tulevaisuutta. Parhaan vastineen äänellesi saat olemalla yhteydessä meihin myös vaalien välillä, jotta äänesi tulee kuuluviin uusia palveluita ja rakenteita muotoillessa.

Nyt jos koskaan on puolustettava suomalaisia, meitä, jotka käytämme näitä palveluita. Ei ole yhdentekevää, ketkä näitä meidän jokaisen henkeä ja rahoja koskevia päätöksiä tekevät. Nyt jos koskaan kannattaa jokaisen käyttää äänioikeuttaan. Nyt on sinun aikasi vaikuttaa!

Milla Eerola (ps.)

Sari Miettinen (ps.)

Imatra

Auli Kangasmäki (ps.)

Jaana Kiiski (ps.)

Saana Kokko (ps.)

Tarja Saareks (ps.)

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka