Lukijalta | Poliisille pitää antaa resurssit ja ohjata käyttämään ne oikeaan työhön kentällä

Valtiontaloudessa asiat ovat joskus pienestä kiinni. Pääministeri Marinin (sd.) hallitus ottaa ensi vuonna lähes 7 000 miljoonaa lisää velkaa keskellä talouskasvua ja lisää monia pysyviä menoja, mutta poliisin tarvitsemaan 40 miljoonan määrärahojen lisäykseen ei rahaa löydy kuin neljännes.

Vajaaksi jäävä 30 miljoonaa aiheuttaa poliisin arvion mukaan toiminnan supistamista ja merkittäviä irtisanomisia. Kysymys on arvovalinnoista – hallitus osoittaa kehitysapuun 1 257 miljoonaa. Siitä 10 päivän rahat poliisille siirtämällä, koko vaje olisi jo ratkaistu.

Näin hallitus ei aio kuitenkaan tehdä, vaan sisäministeri Ohisalo (vihr.) tyytyy ”toivomaan” eduskunnan kyselytunnilla, ettei kovin montaa poliisia tarvitsisi irtisanoa! Mitään syytä tähän hallitus ei tivaamisesta huolimatta suostu kertomaan.

Tämä on käsittämätöntä tilanteessa, jossa huumerikollisuus kasvaa koko maassa voimakkaasti ja uudet rikollisuuden muodot, kuten väkivaltaiset nuorten miesten jengit ja joukkotappelut ovat rantautuneet suomalaiseen yhteiskuntaan.

Suomalaiset luottavat viranomaisiin. Luottamus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys – se pitää ansaita joka päivä. Poliisi ansaitsee luottamuksen sillä, että selvittää rikoksia ja pystyy vastaamaan kansalaisten tarpeeseen. Nyt hallitus on tarkoituksellisesti vaarantamassa tätä luottamusta.

Ihmisten oikeustajuun ei mahdu, että samaan aikaan omaisuusrikoksia jää selvittämättä tutkijoiden puuttuessa, mutta punavihreä virkakoneisto painostaa poliiseja ottamaan kiinni ihmisiä väärinajattelusta ja vanhoista kirjoituksistaan.

Perussuomalaisten linja on selvä. Yhteiskunnan tulee hoitaa ensin tärkeimmät tehtävänsä ja yrittää parannella maailmaa vasta, jos jotain jää yli. Turvallisuus on keskeinen peruspalvelu ja perusoikeus – siitä ei voi eikä saa tinkiä. Poliisille pitää antaa resurssit ja ohjata käyttämään ne oikeaan työhön kentällä.

Jani Mäkelä

kansanedustaja (ps.)

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka