Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Etelä-Karjalassakin opetellaan nyt elämään koronan kanssa

Korona-epidemia näkyy edelleen voimakkaana Lappeenrannan ja Imatran seuduilla. Päivittäisten tautitapausten ilmaantuvuus on väestömäärään nähden edelleen maan pahimmasta päästä. Paikallinen tilannekuvatyöryhmä totesi tiistaina maakunnan olevan leviämisvaiheessa eli kaikkein kriittisimmällä tasolla. Etätyösuositus on tällä tietoa voimassa lokakuun loppuun asti, siinä missä pääkaupunkiseudulla suositus päättyy jo ensi viikolla.

Silti rokotusten saaneiden määrän kasvu on luonut uskoa siihen, että täälläkin voidaan jo palata kohti normaalia elämää. Sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt rokotusten takia maltillisena. Monilla työpaikoilla suunnitellaan jo, miten uudessa normaalissa yhdistellään etä- ja lähityötä.

Etelä-Saimaa on julkaissut epidemia-aikana lähes päivittäin koronatilanteesta kertovia uutisia. Kuluvasta viikosta lähtien olemme siirtyneet pääsääntöisesti viikoittaiseen uutisointiin.

Tartuntamäärät ovat olleet olennainen tapa seurata epidemiatilannetta alueella. Rokotusten myötä päivittäinen tartuntaluku kertoo kuitenkin entistä vähemmän.

Koostamme alueen tartuntamääriä jatkossa maanantaisin ja tämän lisäksi uutisoimme, kun Etelä-Karjalassa tulee erityisiä tartuntaryppäitä, karanteeneja tai muuta poikkeuksellista. Ainakin tällä viikolla uutisoitavaa on riittänyt jokaiselle päivälle.

Huoli rokotusten edistymisestä on edelleen olemassa. Esimerkiksi Kuhmossa rokotuksiin on alettu houkutella jo paikallisen osuuspankin tempauksella pitsalla ja polttoaineella. Ilmaisia ämpäreitäkin on kuulemma hankittu. Toivottavasti Etelä-Karjalassa rokotuskattavuus kasvaa edelleen ripeästi ilman sirkushuvejakin.

Tällä hetkellä kun korona on rokottamattomien tauti.