Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Työvoimapula tuntuu myös Etelä-Karjalassa

Eeva Sederholm

Etelä-Karjalassa ja koko Suomessa on työntekijän markkinat. Näin voi päätellä kauppakamareiden tuoreesta jäsenkyselystä. Vastaajista peräti 75 prosenttia ilmoitti, että yrityksellä on pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta.

Osuus oli sama niin maakunnassa kuin koko maan tasolla. Kyselyyn vastasi 1 300 eri toimialojen edustajaa ympäri maata.

Yrityksissä ennustettiin rekrytointitarpeen kasvua edelleen tulevaisuudessa. Etelä-Karjalassa 65 prosenttia vastaajista ennakoi palkkaushalujen kasvavan tai kasvavan merkittävästi seuraavan puolen vuoden aikana. Seuraavan parin vuoden aikana tätä ennakoi tapahtuvaksi vielä suurempi osa.

Kyselyn mukaan eniten pulaa on tekniikan aloilla sekä kaupassa, tietojenkäsittelyn parissa ja palvelualoilla.

Alueelliset vastaajamäärät jäivät toki paikallisesti pieniksi, mutta samansuuntaisia viestejä on kantautunut muutoinkin. Koronan seurauksena on puhuttu paljon ravintola-alan työvoimapulasta, joka tuntuu alan yrityksissä parhaillaan kovana. Niin Lappeenrannassa, Imatralla kuin pienemmissäkin kunnissa moni ravintolayrittäjä on venynyt pitkiin työpäiviin oman jaksamisensa kustannuksella, kun vuoroihin ei ole löytynyt tekijää. Globaalit pikaruokapaikat taas ovat lanseeranneet isoja rekrytointikampanjoita saadakseen vuorot pyörimään.

Pulaa tekijöistä vaikuttaa nyt olevan niin suorittavissa tehtävissä teollisuuden puolella kuin korkeasti koulutusta vaativissa tehtävissäkin. Yli puolet maakunnan kyselyvastaajista ilmoitti, että avoimiin tehtäviin ei tule riittävästi hakemuksia.

Mikä siis lääkkeeksi? Yritysten edustajat puhuvat tarpeesta saada koulutus vastaamaan työelämän tarpeita. Lisäksi pitäisi purkaa kannustinloukkuja, joiden takia työn vastaanottaminen voi olla kannattamattomampaa kuin sosiaaliturvan nostaminen. Lisäksi tarvitaan osaavia maahanmuuttajia.

Toki tilanteessa punnitaan myös työnantajia. Kun kilpailu työvoimasta on kovaa, työntekijöitä pitää pystyä houkuttelemaan kehitysmahdollisuuksilla, hyvillä työolosuhteilla ja nykyaikaisilla toimintatavoilla. Erityisesti Etelä-Karjalan tyylisissä maakunnissa vetovoima on haaste, koska itse paikkakunnat eivät välttämättä vetoa mittaluokkaa isompiin kaupunkeihin pyrkiviin työikäisiin.

eeva.sederholm@esaimaa.fi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka