Lukijalta | Elokapinaliikkeen sanoma on unohdettu

On totta että Elokapinaliikkeen taustalla on kansainvälinen ympäristöliike, joka toimet eivät aina täytä rehtiyden merkkejä jos esim. holokausti on pyritty vesittämään.

Kapinaliike on poikinut paljon kritiikkiä. Erittäin kärjekkään liikettä vastustavan kirjoituksen on Iltalehteen kirjoittanut Sanna Ukkola. Väitän että siinä oli myötämielisyyden hakemista yleiselle mielipiteelle.

Liike kylvää muka äärimmäistä tuskaa ja kuolemankuvastoa. Höpö, höpö. Mikäli tahtoo todella sanomansa esiin, on oltava poikkeava menetelmä, muuten todellista heräämistä ei tapahdu.

Isäni oli aikanaan parannussaarnaaja. Ei häntä moni paikalla kuunnellut, päinvastoin, räkivät naamalle, mutta hän jakoi litteroita avattavaksi, moni ehkä myöhemmin ajatteli sanomaa jos aatetta. Nyt on kyse samasta.

Vielä vuosituhannen vaihteessa voitiin ummistaa silmät ja perustella Suomen oloja mahdollisella ilmaston lämpenemisellä. Verrattain nopeasti ollaan kuitenkin havahduttu siihen, mitä tapahtuu kun jäätiköt sulavat.

Ei tarvitse kun kesällä pitää alvariinsa plus 30 asteen lämpöä tietääkseen, miten tukalaa liika kuumuus on.

Lisäksi voidaan ottaa esimerkiksi paljon puhutut sähköautot. Polttomoottoriautojen korvaaminen niillä on vain laastarilappujen liimaamista kuolemansairaan potilaan keholle. Uudet autot tarvitsevat metalleja, joiden saanti on alkanut takkuilla ja niiden louhinnassa tehdään eettisiä rikkomuksia, koska vedetkin uhataan pilata.

Ja kuitenkin nuo uudet kulkuvälineet ovat 95 prosenttia ajastaan parkissa.

Elokapina on onnistunut, kun se antaa ymmärtää mistä tulee luopua voidaksemme paremmin. Me aletaan jo olla käsityskupolin uhreja.

On kyse heidän ja muiden nuorten tulevaisuudesta. Miksi jokainen katkaisee syväluotaavan ajattelunsa aina siihen, kun oma ärsytyskynnys ylittyy?

Tarvitaan ehdottomia toimia. Ilmastonmuutos on uhka Suomen yhteiskunnalle ja turvallisuudelle.

Markus Malmi

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka