Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Lappeenrannasta voisi tulla matkailun mansikkapaikka

Kulttuuripääkaupunkikilpailuun osallistuminen oli hyvä koeponnistus yhteiselle tekemiselle ja sen jatkumiselle, vaikka kisassa ei voittoa tullutkaan. Miten voisimme vielä houkutella ja jättää pysyvä muistijälki kävijöille? Kerroinkin jo aiemmin mielipidekirjoituksessani 23.2. joitakin ideoita, mutta niitä tarvitaan lisää.

Lappeenrannan vesitorni on uniikki kohde. Muistan, kun tänne muuttaessani menin innoissani sieltä maisemia katsomaan. Saadessani vieraita muualta Suomesta, oli ykköskäyntikohde vesitorni. Sieltä vieraat saattaisivat nähdä jopa Venäjän puolelle, jos sää olisi suosiollinen. Erkki Räsänen on tehnyt työtä jo vuosia vesitornin avaamiseksi yleisökäyttöön. Nyt tarvitaan isompia hartioita ja kaupungin myötävaikutusta asiaan.

Saunamaailma ja sen sijainti on ollut kuuma keskustelunaihe tämän kevään ajan. Mielestäni on hyvä, että sellaisen saamme, mutta termi saunamaailma arveluttaa. Tarkoittaako se sitä, että rakennetaan vastaavanlainen rakennus kuin Helsingissä? Sisältääkö yksi rakennus perinteisiä saunoja, höyrysaunoja, poreammeita ja muita kylkiäisiä? Tässäkin olisi mielestäni hyvä päätyä omintakeiseen ratkaisuun.

Kylpylöitä Suomi on pullollaan ja niissä väki viihtyy ja viettää vapaa-aikaansa. Mutta eikö meidän saunamaailmamme voisi koostua savusaunasta, puulämmitteisistä saunoista ja vanhanajan saunakulttuurista? Paikalla voisi olla myös selänpesijät sitä kaipaaville. Veikkaan, että kovin moni suomalainen ei ole koskaan elämässään käynyt savusaunassa. Yhä harvinaisempaa on myös istua saunassa, missä puut rätisevät tulipesässä. Miksi rakentaa tusinatehtaan mukaan, jos voidaan tehdä omanlaista?

Vanhan kylpylän alakerran saunatilojakin voisi hyödyntää. Saunoja voisi olla useita, ei vain yhtä isoa rakennusta, jota ei linnoituksen kärkeen pitäisi missään nimessä sijoittaa ainakaan lehdessä olleen havainnekuvan mukaisesti.

Saimaan kanava, vanha kanava, kanavamuseo ovat vetovoimaisia kohteita, joita ei mistään muualta Suomesta löydy. Hyödynnetään vahvuutemme eikä matkita muita!

Tarja Vahtokari-Sahari

kuntavaaliehdokas (kok. sit.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka