Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lapsiperheen on tunnettava olevansa tervetullut – Taipalsaarelle tarvitaan vauvaraha, uusi hirsikoulu ja tukea harrastusten järjestäjille

Taipalsaarella on tehty kovia säästöpäätöksiä, joihin kuuluu ehdottomasti Saimaanharjun alakoulun sulkeminen. Saimaanharju on kuitenkin Taipalsaaren väkirikkain taajama, jossa asuu tällä hetkellä merkittävä osa taipalsaarelaisista noin 1 800 henkilöä.

Saimaanharjun seudulla on koko Taipalsaarelle niin iso merkitys asukkaineen, että kunnan on tehtävä kaikkensa sen elinvoimaisuuden tukemiseksi. Nyt Saimaanharjun seudun suurimpana huolena on alueen vetovoiman hiipuminen, nimenomaan lapsiperheiden näkökulmasta katsottuna.

Alakoulun puuttuminen estää Saimaanharjun seudun kehittymistä ja uuden sukupolven vaihtumista. Tämän päivän valveutunut lapsiperhe valikoi tarkasti asuinalueensa ennen muuttopäätöksen tekemistä. Palveluiden ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien on oltava kunnossa.

Saimaanharjun liikuntapaikkoihin tulee satsata, jotta arkipäivän asumisviihtyvyyttä ja mielekkyyttä saadaan lisää. Erityisesti kaikkia lasten ja nuorten harrastuksia järjestäviä tahoja on tuettava kunnolla.

Päiväkodin ja koulun sijainnilla on vahvasti merkitystä. Kunnan tulee myös jatkossa panostaa erityisesti lapsiystävällisyyteen, joka näkyy ja kuuluu kauas ja joka osaltaan tekee Taipalsaaresta houkuttelevan lapsiperheille.

Otetaan käyttöön kokonaistalouden kannalta pieniä porkkanoita, kuten vauvaraha Taipalsaarella syntyville, sekä kotihoidontuen kuntalisä. Lisäksi perheille pitää tarjota erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia lasten päivähoitoon.

Pienillä teoilla on vaikutusta kokonaiskuvaan kunnasta, lapsiperheen on tunnettava olevansa tervetullut, jotta muuttopäätöksen voi tehdä huoletta.

Taipalsaarella on sijainti ja luontoarvot kohdallaan, nyt on meistä kiinni, että osaammeko tehdä niin viisaita ja kauaskantoisia päätöksiä, jotka edesauttavat positiivista muuttoliikettä kuntaan. Jo se, että saamme asukaskadon pysähtymään on elinvoiman kannalta merkittävää. Nyt on ensiarvoisen tärkeätä äänestää yli puoluerajojen niitä ehdokkaita, jotka kannattavat pienille koululaisille uuden ja terveellisen hirsikoulun rakentamista Saimaanharjulle. Vain äänestämällä voimme vaikuttaa elinvoimaiseen tulevaisuuteen Saimaanharjulla ja sen myötä koko Taipalsaaren valoisampaan tulevaisuuteen.

Heli Parta

kuntavaaliehdokas (sd.)

Taipalsaari

Heikki Niiva

kuntavaaliehdokas (Taipalsaari-liike)

Taipalsaari