Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Hei tänne lennetään, vai lennetäänkö? Annetaan kentälle mahdollisuus!

Lentäminen on helppoa ja turvallista matkustamista, mutta siihen tarvitaan lentokenttä ja meillä on. Lappeenrannan lentokenttä herättää nykyään suuria tunteita joka suuntaan. Mielestäni kenttää ei pidä ylläpitää pelkillä verovaroilla, vaan kulut pitäisi jakaa kaikkien käyttäjien kesken, joten kentälle pitäisi saada mahdollisimman monipuolista toimintaa lentämisen lisäksi.

Meidän kenttämme on Suomen vanhin, joten historiansakin vuoksi toiminnan pitäisi jatkua. Kentälle pitäisi saada erilaisia ilmailu-/moottoritapahtumia sekä laskuvarjo-/purjelentokerhotoimintaa. Maan sisäistä reittiliikennettä tuskin saadaan, 70-luvulla täällä pysähtyi aamuin illoin HKI-JNS reittilento, 2000-luvulla lennettiin LPR-HKI-RIGA, kunnes lopetettiin kannattamattomana. Covid-19 ennen täältä lennettiin Eurooppaan vaihtelevalla menestyksellä, tulevaisuudesta vain arvioita.

Lentojen pitäisi tuoda tänne turisteja, eikä vain viedä. Täältä Eurooppaan lentävä matkustaja ei jätä meille euroakaan, se ei ole bisnestä. Lappeenrantaa pitää mainostaa ja markkinoida, että turistit tulevat tänne. Matkailu on nykyään kovaa bisnestä ja tarjontaa on paljon. Se on ammattilaisten hommaa, eikä siinä kaupunkiyhtiön virkailija pärjää. Kohdekaupungissa pitää olla yhteistyökumppani/matkatoimisto, joka hoitaa markkinoinnin ammattilaisen ottein ja saa buukattua koneen täyteen.

Meillä on täällä paljon asioita mitä Euroopassa ei ole ja niitä on markkinoitava oikein. Täällä on sitten homman toimittava kuten on sovittu, niin turistit ovat tyytyväisiä ja puskaradio markkinoi eteenpäin, jolloin saamme tänne lisää turisteja. Turistin lompakossa ovat kaupunkimme matkailutulot, mitä enemmän saamme matkailutuloa sitä enemmän verotuloja ja näin kentän ylläpitokustannukset pienenevät sekä eri tapahtumien ja kerhotoimintojen kustannukset halpenevat, mikä luo lisää toimintaa.

Annetaan kentälle mahdollisuus ja tehdään siitä Suomen monipuolisin kenttä.

Pasi Litmanen

kuntavaaliehdokas (ps.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka