Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Puiston puut vai hyvinvoivat nuoret?

Olen seurannut mielenkiinnolla kirjoittelua liikuntahallin sijoituspaikasta. On tietysti hyvä ja jopa suotavaa, että kaupunkilaiset ovat hereillä mitä tässä kaupungissa tapahtuu. Mutta on myös huomioitava onko kaikki asioihin kantaa ottavat tulleet ajatelleeksi, mitä seurauksia kielteisillä kannanotoilla on ja mitä kaikki mahdollisesti maksaa. Kyllä nyt on jo mielestäni tarpeeksi kauan etsitty liikuntahallille sijoituspaikkaa. Ja nyt kun se on löytynyt ja sen sijoittamiselle on kerrottu riittävät perusteet, niin en voi parhaalla tahdollakaan ymmärtää miksi niitä hyötyjä, joita nyt tuolla paikalla saavutetaan ei kaikille veronmaksajille kelpaa, pitäisikö maksaa enemmin?

Arvostan suuresti kaupungin puutarhureitten ja heidän joukkojensa tekemää työtä kaupungin viheralueiden upeasta hoidosta. Mutta täytyy heti myös todeta, että en ole missään muualla nähnyt, että arboretumissa kävellään pitkin nurmikkoalueita ja heitellään frisbeegolf-kiekkoja niin, että puiden juuret paistavat paljaina. Kasvillisuudesta kertovia opastetauluja ei myöskään silmiini ole tullut.

Kun nyt puhutaan korkeintaan 40 metrin lohkaisusta tuosta viheralueesta, jokainen voi käydä toteamassa, että puistoa jää vielä riittävästi niitettäväksi. On myös huomioitava, että samaisesta arboretumista on vuosien saatossa lohkaistu isohko osa Armilan sairaalan pysäköintialueeksi eikä silloin uutisoitu rivilläkään, että puisto hiukan pienenee.

Syntyperäisenä lappeenrantalaisena antaisin arboretum-nimikkeen vanhalle ”pusupuistolle”, jossa ihmisiäkin näkee liikkuvan huomattavasti runsaammin kun tuossa nykyisessä arboretumissa.

Nyt on myös järkevästi ajateltava niitä nuoria, jotka pitkäjänteisesti tekevät ja ovat jo vuosia tehneet määrätietoisesti töitä tuloskuntonsa eteen. Jos nyt taas torpataan tämä hanke, niin monelta nuorelta varmasti usko tämän kaupungin liikuntamyönteisyydestä rapistuu ja asetetut haaveet jäävät saavuttamatta, onko meillä vanhempina varaa tähän? Tämä kannatta jokaisen kysyä itseltään.

Sulo Tuuliainen

kuntavaaliehdokas (sd.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka