Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijat: Yhdenkään nuoren elämän mahdollisuuksia ei saa pilata huumeilla

Kai Karhukorpi kirjoitti (ES 23.5) nuorten huumeiden käytöstä. Huumeiden vastaiseen työhön tarvitaan resursseja Lappeenrannassa, sillä huumausainerikokset ovat lisääntyneet merkittävästi. Karhukorpi toteaa, että ilmi tulleet tapaukset voivat olla vain jäävuoren huippu. Tapausten on tultava ilmi, jotta pystytään puuttumaan ja auttamaan aikaisemmin. Nuorelle huumeongelma voi syntyä salakavalasti taustoista riippumatta. On myös nuoria, jotka ovat haavoittuvammassa asemassa kuin toiset. Heidät tulee tunnistaa. Koviin huumeisiin siirtyneet ovat usein aloittaneet kannabiksesta ja siksi sen laillistaminen ei saa toteutua. Huumeongelmaisia nuoria tulee auttaa paremmin ja varhaisemmin. Tässä tarvitaan moniammatillista yhteistyötä.

Karhukorpi nostaa esiin turvattomuuden. Lappeenrannan on oltava turvallinen kaikille. Jokaisen perheen on voitava luottaa siihen, että heidän kotipihalleen uskaltaa päästää lapset leikkimään, eikä tarvitse pelätä esimerkiksi huumeneuloja. Ikääntyneiden on voitava tuntea olonsa turvalliseksi nostaessaan rahaa pankkiautomaatista. Liikenteessä jokainen huumekuski on suuri uhka. Kaupunkisuunnittelulla on myös tärkeä rooli. Jos moni samoista ongelmista kärsivä asuu samalla alueella, se ei tue huumeiden käytön lopettamista. Huumeidenkäyttäjiä tulee auttaa ja huumeiden käytön aloittamista ennaltaehkäistä.

Turvallisuuden on oltava Lappeenrannan valtti, jolla saamme houkuteltua lisää asukkaita muuttamaan, perustamaan perheen ja viihtymään kaupungissamme. Tämä on kuitenkin vaarassa, jos huumeongelman kasvamista ja alueiden eriytymistä ei pysäytetä ajoissa. Poliisit tarvitsevat lisäresursseja ylläpitämään kaupunkimme turvallisuutta ja nuoret enemmän tietoa huumeidenkäytön vaaroista, tavalla joka saa nuoret pysähtymään. Yhdenkään nuoren elämän mahdollisuuksia ei saa pilata huumeilla. Auttaminen on aina vaikeampaa, kuin ennaltaehkäisy ja siksi meidän tulee yhä enemmän panostaa siihen, että jokainen lappeenrantalainen nuori osaa sanoa kaikille huumeille ei.

Linda Brandt-Ahde

kuntavaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka