Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Lappeenrannassa satsataan monipuolisen liikkumiseen

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheejohtajana vastaan Hannes Ruokokosken Lukijat-kirjoitukseen (ES 25.5.) vain ökyurheilun tukemisesta Lappeenrannassa.

Kaupungissamme on viime vuosina satsattu erityisesti sellaisiin liikkumisen mahdollistaviin ja kannustaviin kohteisiin, joihin on helppo mennä, ovat käyttäjille maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Esimerkkeinä vaikkapa Rantaraitti, Huhtiniemen kuntoportaat ja ulkokuntolaitteet sekä koulujen pihoille rakennetut liikuntakohteet. Keskeiselle paikalle Louhenpuistoon rakennettiin uusin ulkokuntoilupaikka, jonka suunnittelussa huomioitiin erityisesti ikääntyneet ja liikuntarajoitteiset, joille liikkumisen ylläpito on elintärkeää. Näitä vastaavia liikuntapaikkoja löytyy joka puolelta kaupunkia ja lisää tulee.

Jääurheilua harrastaa valtavan suuri joukko lapsia ja nuoria, ja heillä täytyy olla turvallinen ja asiallinen jääurheiluhalli.

Sisäliikuntahallista tehtiin päätös viime syksynä, toivottavasti myös toteutuu, sillä tarve hallille on suuri.

Hyvä on myös tiedostaa, että kaupunki tukee lasten ja nuorten liikuntaa useilla miljoonilla vuosittain tarjoamalla vahvasti tuettuja liikuntavuoroja ja järjestämällä olosuhteet. Korona-apuna myös rahallista tukea yhdistyksille.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta sai juuri valmiiksi ”Missä myö liikutaa” suunnitelman, joka on jatkoa kauden alussa tehdylle liikkumisohjelmalle ”Myö liikutaa”. Näillä suunnitelmilla ja jo päätetyilläkin esityksillä halutaan nimenomaan saada kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen esteettömästi ja liikkumisesta nauttien.

Eeva Arvela

kuntavaaliehdokas (sd.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka