Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuinka monta nakkia tulee vetyyn?

Stadilaiset kohtasivat television tietokilpailussa elämää suuremman kysymyksen: mitä pitää sisällään Lappeenrannan perinneruoka vety. Vastaukset vaihtelivat yhdestä kahteen nakkiin.

Mehän tiedämme, että sellainen on SaiPa-ottelutaukoruokaa, eikä sillä ole mitään tekemistä Lappeenrannan omalaatuisuuden kanssa.

Näin vaalien alla pitää kysyä valtaan ja vastuuseen tyrkyttäytyviltä, mitä itse Lappeenranta sisältää kaupunkikuvallisesti. Keskustan kehittämiskiimassa kannattaa ensimmäiseksi kysyä, onko kehittäminen aina hyväksi. Kun vaaka näyttää kolme kiloa aikaisempaa enemmän, en ole kehittynyt kolmea kiloa, vaan lihonut.

Eikö kehittäminen ole siitä, että yritetään säilyttää olennainen, omalaatuinen, hyvä ja rikastuttaa se tulevaisuutta varten.

Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta ei täällä ole kaupunkiarkkitehtuuria, vaan väärin pysäköityjä rumia rakennusmassoja. Ne välittävät tulevaisuudelle jääväämättömän kuvan nykyisistä arvoistamme.

Ollaksemme vihreitä, me näytämme hyvin harmailta. Keskusta ei hymyile, se mököttää tyhjyyttään.

En 12 valtuusto- ja hallitusvuoden aikana ollut aina varma, keiden poliittisina sihteereinä me kulloinkin toimimme etenkin rakennusasioissa. Kun minulta kysyttiin, mitä pappi tekee valtuustossa, vastasin, että kun me teemme tyhmiä päätöksiä, pidän huolta siitä, että teemme ne ainakin huonolla omallatunnolla.

Meijän City ei ole Miun Lappeenranta.

Matti J Kuronen

Lappeenranta