Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Skeittihalli Lappeenrantaan – Halli on jo olemassa, mutta määrärahaa puuttuu

Kesällä 2020 avattiin ydinkeskustassa Paasikivenpuistossa pieni skeittiparkki, samoin myöhemmin samana vuonna avattiin uudet skeitti- ja pump track-radat Huhtiniemeen vanhan skeittiradan paikalle. Käyttäjät ovat olleet näihin tyytyväisiä ja ne ovat käyttöasteeltaan hyviä.

Harrastajamäärät näissä lajeissa Lappeenrannassa on noin 400–500. Ne ovat kasvaneet investointien myötä ja tulevat vielä kasvamaan, kun rullalautailun olympiamitaleista kilpaillaan ensi kerran Tokiossa 2021, jossa lajeina ovat miesten ja naisten street ja park. Jo näissä olympialaisissa nähdään suomalaisväriä. Skeittareilta, scoottareilta ja trial- ja BMX-pyöräilijöiltä siis uupuu Skeittihalli Lappeenrantaan liikunta- ja urheilumyönteisessä Lappeenrannassa.

Käyttäjien toiveena on ollut jo pitkään skeittihalli, jota edellä mainitut lajit voisivat käyttää ympäri vuoden, ja he ovatkin olleet itse aktiivisia ja ovat löytäneet sopivan hallin. Nyt tarvittaisiin rohkeutta kaupungilta eli meiltä nykyisiltä ja tulevilta päättäjiltä osoittaa heille määrärahat toiminnan mahdollistamiseen.

Uutta hallia ei siis tarvitse rakentaa, ramppien suunnitteluun ja rakentamiseenkin käyttäjät ovat valmiit osallistumaan.

Tämä on yksi teko, jolla ehkäistään lasten ja nuorten syrjäytymistä ja liikkumattomuutta, joka korostuu roudan ja rospuuton aikana.

Henri Näivä

kuntavaaliehdokas (sd.)

Lappeenranta