Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Saunamaailma Myllysaareen, uimalalle ponttoonisilta Ainonkadulta

Satamaan on nyt tyrkyllä kaikenlaista. On Hiekkalinnaa, Saunamaailmaa, Matkailuautoparkkia - kaikki tämä sataman perustoimintojen lisäksi. Haluamme kiittää suunnittelijoita innovatiivisesta otteesta ja aktiivisesta työstä. Olisiko kuitenkin aika ottaa kaikki suunnitelmat samalle pöydälle ja miettiä hieman?

Saunamaailman paikka voisi hyvin olla Myllysaaressa uimalan ääressä, missä nykyään on nurmirinne uimalan suuntaan. Eteläinen ilmansuunta on varmasti asiakasystävällisempi kuin pohjoistuuleen aukeava varjoinen terassi. Uimalalle olisi mahdollista rakentaa vaikka ponttoonisilta Ainonkadulta. Toinen potentiaalinen paikka voisi olla Halkosaaren ”kainalossa”. Sataman kävelylaituria voisi jatkaa Halkosaareen saakka ja turvata näin turvallinen jalankulku, pyöräily ja veneilijöiden autopaikat.

Hiekkalinnaa voisi ajatella lähemmäksi Tullirakennusta ja ottaa vesi elementtinä mukaan hiekan rinnalle. Matkailuautoille voisi tulla parkki Pallonlahden puolelle. Näin veneiden ja laivojen talvisäilytys voisi olla siellä, missä satamassa niiden on suunniteltukin olevan.

Satama-alueelle tarvitaan kokonaisratkaisu, jolla varmistetaan vesiliikenteen ja veneilyn perusedellytykset, kehitetään entisestäänkin upeaa maisema- ja ulkoilualuetta sekä mahdollistetaan järkevästi uudet liiketoimintamuodot yrittäjäystävälliseen Lappeenrantaan.

Markus Iitiä

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta

Joonas Grönlund

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta