Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Saunamaailmasta näkymä ilta-aurinkoon, Marian aukio viihtyisäksi ja vesitorni auki

Mihin suomalainen rakentaa saunansa? Kyllä se useimmiten ilta-auringon puolelle rakennetaan, koska saunomme tavallisesti illalla tai iltapäivällä. Nyt linnoituksen kärkeen hahmoteltu saunamaailma on väärään suuntaan, se aukeaa pohjoiseen, kun sen pitäisi aueta etelään tai länteen. Linnoituksen kärjen saunamaailma myös katkaisee rannan suuntaisen liikenteen ja veneilyalueen.

Rakennetaan saunamaailma Halkosaaren kupeeseen, siten saadaan se parhaiten aukenemaan ilta-auringon puolelle. Halkosaaressa on saunamaailmalle rauhallisempi sijainti ja myös puhtaampi vesi. Se ei katkaise linnoituksen kärjen liikennettä eikä veneilyaluetta. Hiekkalinnakin voi säilyä samalla paikalla.

Parannetaan hiekkalinnan näköä ja kokoa. Lisätään viereiselle alueelle lasten aktiviteettejä ja päällystetään ranta-alue.

Kehitetään matka-autoparkkia Pikisaaren ja koirapuiston välille Pallonlahden rantaan. Siellä on sopivan rauhallinen sijainti hieman sivussa sataman riennoista.

Marian aukio pitäisi sisustaa, siis tehdä houkuttelevan näköiseksi. Nyt se on pelkkä kolkko aukio. Se tarvitsee yhtenäisen ilmeen ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä tietysti kiinnostavia tapahtumia. Ehdotan, että järjestetään sisustuskilpailu. Paikallisilta sisustusalan ammattilaisilta löytyy varmasti näkemyksiä ja ideoita.

Autoliikenteellä pitää olla mahdollisuus ajaa Valtakatua Marian aukion kohdalla jatkossakin. Parkkipaikkoja voi lisätä Instrumentariumin eteen Kirkkopuiston puolelle, niiden peltirakennelmien eteen ja molemmin puolin. Siihen mahtuu vähintään 12 vinoparkkia, jopa 17. Esitetyissä suunnitelmissa Kirkkokadun pysäköintipaikat vähenevät ja Kauppakadun paikat lisääntyvät, mutta paikkoja tarvitaan kokonaisuutena lisää.

Keskustan kävelypainotteisuutta on lisätty huomioimatta kokonaisuutta. Nyt kävelykatuja on jo riittävästi kauppakeskuksissa ja keskustassa. Jos kävelypainotteisuutta vielä lisätään, pitää huomioida saavutettavuus myös autolla. Liikkuminen pitää mahdollistaa keskustassa tasapuolisesti kävellen, pyöräillen, joukkoliikenteellä sekä autoillen.

Avataan vesitorni matkailijoille. Vesitorni on Lappeenrannan paras maamerkki ja nähtävyys. Hyödynnetään sen tunnettuus.

Jari Karhu

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kesk.)

kaupunkikehityslautakunnan varapj.

Lappeenranta