Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Valitaan sekä sisäliikuntahalli että arboretum ja laajennetaan puulajipuistoa vanhan Pappilan puolelle

Sisäliikuntahallin ja arboretumin keskustelusta tulee vaikutelma, että kaupunkilaisten arvot ovat törmäyskurssilla. Käynnissä on jopa adressien välinen taistelu. Vastakkain ovat yllättäen kaupunkilaisten yhteiset arvot: vihreä kaupunki sekä lasten ja nuorten harrastaminen. Itse hallia ei vastusteta. Vain sijainti puhuttaa.

Olisiko vielä mahdollisuus löytää yhteisymmärrys? Sisäliikuntahallin valmistelussa käytiin läpi kymmenkunta vaihtoehtoa. Amiksen kenttä valikoitui, koska se on sijainniltaan paras aamusta iltaan harrastamiselle. Kimpisen koulukeskuksen ja ammattiopisto Sampon läheisyys takaavat tilojen jatkuvan käytön. Tilat ja lähiympäristön palvelut mahdollistavat suurten tapahtumien järjestämisen.

Valtion investointiavustus haetaan sisäliikuntahallille vuodelle 2022. Edellytyksenä on valtuuston investointipäätös syksyn aikana. Kaupunginvaltuuston yksimielisen päätöksen muuttaminen siirtäisi rakentamista eteenpäin. Kilpailutukset ja muu suunnittelu ovat luonnollisesti jo pitkällä.

Arboretumin pinta-ala pienenee kolme prosenttia. Puut ovat pääosin vaahteroita ja mäntyjä. Ne sijaitsevat Armilan puiston puolella. Alueella on joitain muistopuuistutuksia ja niistä osa on mahdollisesti siirrettävissä. Sisäliikuntahallin sekä kentän ympäristö maisemoidaan ja ulkopuolinen arboristi arvioi puuston.

Mielestämme arboretumia voisi laajentaa kaupunkilaisten suosimalla vanhan Pappilan puolella vähintään menetettävän alueen verran. Se nostaisi alueen viihtyisyyttä ja virkistysarvoa. 1800-luvulla rakennettu Pappila, sekä sen ympäristössä olevat rakennukset ja pihapiiri aukeaisivat enemmän Saimaalle päin.

Luontoarvojen merkitys on vihreässä kaupungissamme kiistaton. Nuorten tulevaisuus ja elinvoimaisen vihreän kaupungin yhdistäminen vaatii ajoittain asioiden yhteen sovittamista. On rehellisesti todettava, että täydelliseen yksimielisyyteen ei ehkä päästä. Mielestämme paras tapa vaikuttaa arboretumin tulevaisuuteen on etsiä yhteistyössä ratkaisut, joilla lopputulos on alkuperäistä parempi. Tahtotila on yhteinen, vaikka näkemykset eroavat keinojen suhteen.

Jyri Hänninen

kuntavaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta

Henri Näivä

kuntavaaliehdokas(sd.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka