Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Länsialue jumahtanut vuosikymmenten takaiselle ajalle

Kiitämme mahdollisuudesta toimia luottamustehtävissämme merkittävässä koulukummin tehtävässä. Olemme vierailleet kouluilla, tutustuneet lasten arkeen ja nähneet, millaisissa puitteissa opettajat ja muu henkilökunta kouluilla työskentelee. Aina tämä ei ole ollut mukavaa katseltavaa. Meillä on ollut tärkeä rooli luottamushenkilöinä kuulla koulujen henkilöstön ääntä ja tuoda sitä esiin lautakuntatyöskentelyssämme.

Näin valtuustokauden päättyessä tuomme oman huolemme länsialueesta esiin. Erityisesti Skinnarilan koulun tilanne on ollut koko valtuustokauden ajan huolestuttava. Se on hieman parantunut väistötiloihin pääsyn jälkeen, mutta siitä huolimatta Sammonlahden koulun Skinnarilan toimipisteessä työskentelevät lapset ja aikuiset joutuvat venymään äärimmilleen tiloissa, jotka eivät ole alakoululaisille suunnitellut.

Länsialue on jumahtanut vuosikymmenten takaiselle ajalle. Koko Länsialueen kehittäminen täytyy tulevaisuudessa nostaa paremmin esille. Länsialueen kaikkea potentiaalia ei hyödynnetä eikä sen houkuttelevuuteen panosteta riittävästi. Länsialueella on pian uusi, hieno Sammontalo, mutta ympärillä olevat palvelut ja ympäristö kaipaavat kasvojenkohotusta.

Kampusalue opiskelijayhteisöineen on meille tärkeä potentiaali. Meidän täytyy saada nuoria ihmisiä, sekä työntekijöitä että opiskelijoita sitoutettua tänne alueelle asumiseen ja Lappeenrantaan asettumiseen. Tämä vaatii alueelle toimivia peruspalveluja ja tulevaisuuteen katsomista muussakin kuin säästömielessä.

Me olemme tehneet neljä vuotta puoluerajat ylittävää, toimivaa yhteistyötä. Toivomme jatkossa, että päättäjät katsoisivat yhteiseen suuntaan ja tekisivät yhteistyötä laajemmin yli puoluerajojen. Me olemme kaikki yhteisellä asialla: Lappeenrannan ja sen asukkaiden puolella. Politiikan tulee olla inhimillistä ja tasapuolista erityisesti lasten, mutta myös eri asuinalueiden kesken. Politiikka tehdään yhdessä, ihmiseltä ihmiselle ja päätöksissä tulee näkyä inhimillinen ote. Toivomme jatkoa luottamustehtäviimme ja jos tässä kohtaa viestikapula vaihtuu, haluamme painokkaasti muistuttaa näistä asioista tulevia alueen koulukummeja ja jokaista tulevaa Lappeenrannan päättäjää.

Taija Myyrä (kok.)

Kuntavaaliehdokas

Lappeenranta

Tiina Simola (kd.)

Kuntavaaliehdokas

Lappeenranta