Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuntien koronatukia kehitysvammaisten työllistämiseen

Ministeriö on jakanut kuntiin koronatukia, jotka eivät ole korvamerkittyjä.

Kysyin ministeri Aino-Kaisa Pekoselta (vas.), voiko hän vaikuttaa siihen, että koronatukia kohdistetaan kunnassamme nuorten kehitysvammaisten työllistämiseen.

Tukea ei voi kohdentaa näin tarkasti. Eli tuki tulee kuntaan, ja työnantajat päättävät, palkkaavatko he esimerkiksi koronatuella nuoren töihin yritykseensä.

Monet meistä lappeenrantalaisista muistavat MacDonaldsin yrittäjän keskustassa. Hänellä oli aina asiakastilassaan nuori mies siivoamassa pöytiä. Hän myös siivosi lattiaa, siirteli pöytiä ja tervehti asiakkaita. Hymy toi iloisen mielen asiakkaalle. Meidän kaupunkilaisten menetykseksi yrittäjä muutti pois kaupungista.

Emmekö voisi palata ajassa taaksepäin ja ottaa palvelukseemme näitä nuoria edelleen, vaikka kaikki jo itse siivoavatkin pöytänsä. Minusta tämä olisi meidän uusi matkailuvalttimme, ja ulkopaikkakuntalaiset muistaisivat kehua Lappeenrantaa, kun kahvilassakin sai henkilökohtaista ja hyvää palvelua ja palvelijana oli nuori kehitysvammainen aikuinen.

Onko mahdollista, että kunta jakaessaan koronatukia huomioisi tällaiset seikat arvioidessaan sitä, keille tukia myönnetään?

Sirpa Minkkinen

Lappeenranta

Kuntavaaliehdokas (vas.)