Pääkirjoitus | Tapahtumakesästä uhkaa tulla torso jo toista vuotta peräkkäin

Kansainvälinen moottoripyörätapahtuma Imatran ajot ilmoitti perjantaina, ettei kisoja ajeta Imatran perinteikkäällä katuradalla tänä kesänä. IRCC-sarjan osakilpailu perutaan jo toisen kerran peräkkäin ja mukana menevät kokoontumisajot.

Imatran ajot olisivat olleet Etelä-Karjalan suurin kesätapahtuma.

Uutista osattiin pelätä, sillä koronatilanne ei ole hellittänyt toivotulla tavalla.

Imatra ja Imatran ajot eivät ole yksin. Suuria musiikkifestivaaleja on peruttu ympäri Suomea. Niiden joukossa muun muassa Savonlinnan oopperajuhlat Etelä-Karjalan naapurissa. Alkamassa oleva kesä onkin jäämässä tapahtumien osalta torsoksi.

Suurtapahtumat ovat kesän kohokohtia siellä, missä niitä järjestetään. Imatrallekin kymmenien tuhansien katsojaluvut olisivat tarkoittaneet paikallisille matkailu- ja ravintolayrittäjille miljoonien eurojen pottia ja tapahtumaan osallistuville elämyksiä ja viihdettä.

Koronan tuomat ongelmat koko laajalle tapahtuma-alalle näkyvät laajasti kulttuurin ja urheilun kentässä. Etelä-Karjalassa jalka- ja pesäpallokatsomot ammottavat tyhjyyttään, ja sarjojen alkua on siirretty. Lappeenrannan kesäteatteri on ilmoittanut peruuttavansa kesäkauden näytökset, mutta Imatralla elätellään vielä toivoa.

Tapahtumien peruutuksista huolimatta tulevanakin suvena kesätapahtumia järjestetään monipuolisella kattauksella. Pienemmät tapahtumat voivat saada mahdollisuuden profiloitua aiempaa paremmin, jos esimerkiksi kulttuurinnälkäiset kävijät lähtevät joukolla liikkeelle.

Pienempienkin tapahtumien ja esimerkiksi ravintolakesän osalta viranomaispäättäjät aluehallintovirasto AVIssa ja maakuntien omat koronanyrkit ovat merkittävässä roolissa. On päivänselvää, että ihmisten terveydellä ei ole syytä leikkiä. Samaan aikaan pitkään jatkuneet rajoitukset hermostuttavat ihmisiä.

Moni yrittäjä ja tapahtumajärjestäjä on kysellyt jo jonkin aikaa, millaisilla reunaehdoilla rajoituksia voitaisiin höllentää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka