Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lappeenrannassa on jo olemassa saunamaailmoja, ja uusi sopisi Karhusaareen

Lappeenranta kaavailee Kaupunginlahden alueelle niin sanottua saunamaailmaa.

Yhtenä vaihtoehtona on ollut Halkosaari. Silloin Kaupunginlahden maisema tuhoutuisi lopullisesti. Oliko Halkosaari esillä, jotta hankkeen sijainti Linnoituksen puolella ei nostaisi vastakarvaa. Vaan ei kai kukaan meistä oikeasti usko salaliittoteorioihin.

Saunamaailma on eräänlaista uuskieltä. Mitä tämä sana tarkoittaa? Ehkä kaikkea, mitä konsultti voi keksiä: pahimmillaan revittelevää arkkitehtuuria ja uima-altaita veden viereen; vähintään alueen tivolisointia.

Linnoituksen rannan pohjoisreunaan tai koilliskulmaan ei kunnialla mahdu uutta rakentamista. Hiekkalinnan paikalle mahtuisi, mutta eihän kaupunki hiekkalinnasta luovu; siihen sopisi korkeintaan huolella suunniteltu paviljonkihenkinen sauna. Vaan olisiko sellainen edes tarpeen?

Karelia Lines on toteuttamassa Karhusaareen terassiravintolaa. Tosi hyvä. Sen viereen kuuluu ehdottomasti sauna. Mukava sieltä olisi Saimaaseen pulahtaa.

Huhtiniemen leirintäalueen rannassa on sauna. Rakuunamäellä on ainakin kaksi saunaa kuin myös Kaupunginlahden tienoilla. Sitten on Myllysaaren sauna, Ahvenlammen sauna sekä Hinkanrannan saunat, ja näiden joukossa soisi olevan myös Karhusaaren saunan.

Tässä se on Lappeenrannan green reality -henkeen oikeasti sopiva ja hyvin hajasijoitettu saunamaailma, jossa saunomiskokemuksia voi bongata kuin geokätköjä.

Toki hankkeeseen mahtuu mukaan myös muita sekä uusia toimijoita. Valinnan tärkeänä ja ensisijaisena kriteerinä olisi paikan henki; tarinamaisema.

Jarmo Nieminen

Lappeenranta