Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Luonto ja frisbeegolf vastakkain Taipalsaarella

Saimaanharjun luonto tarjoaa tällä hetkellä kaikille kuntalaisille ja ulkopuolisillekin ainutlaatuisen luonnon luoman lammen ja sen ympäristön. Lampea kiertävä turvallinen ja rauhallinen ulkoilureitti on hengähdys- virkistys- sekä kuntoilupaikka vauvasta vaariin ympäri vuoden, ollut jo pitkään.

Hätähuuto alkoi kaikua äkkiä ja yllättäen lammen aktiivikäyttäjien taholta, kun saimme tietää kunnan päättäjien hyväksyneen jo elokuussa 2020 frisbeegolfradan rakentamisen lammen kupeeseen. Hankkeen valmistelu on tehty ilmeisesti riittävän hiljaisesti, kun niin moni luontopolulla kulkeva on nyt tietämättömänä ja yllättyneen kauhuissaan radan paikkavalinnasta.

Rata harrastajille on sinällään kiva ja kannatettava idea, mutta turvallisuusriskit ovat suuret ainakin lenkkipolkua kulkevilla. Kuka kantaa viime kädessä vastuun vahingoista, radan rakennuttaja vai kiekon heittäjä?

Nyt meillä on onneksi vielä aikaa ja mahdollisuus rakentavaan vuoropuheluun erilaisten arvojen ja arvostusten yhteensovittamiseksi sekä kuntamme luontoimagon säilyttämiseksi, ennen kuin puita kaadetaan ja rautatolppia juntataan betoniin lammen luonnossa elävien ja liikkujien murheeksi.

Leena Pallaskari

Taipalsaari

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka