Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Viranomaiset ovat unohtaneet neuvonnan

Viranomaiselle on laissa määritelty velvollisuus neuvonnasta. Viranomaisen tulee antaa neuvoja oman toimivaltansa rajoissa. Asiakasta on neuvottava myös silloinkin, kun asiakas ei nimenomaisesti neuvontaa pyydä, mutta on selkeästi neuvon tarpeessa asiaansa liittyen.

Koronakriisissä tämä lainkohta on totaalisesti unohdettu. Yrittäjät joutuvat seuraamaan mediasta heitä koskevaa päätöksentekoa. Erityisesti ravintola-ala on ihmetellyt ja arponut milloin mitäkin päätöstä. Kuinka tämä vaikuttaa, miten toteuttaa ja koskeeko asia juuri minun yritystäni juuri tällä maantieteellisellä alueella.

Yhteydenottoa ravintola-alaan ei olisi vaikea toteuttaa, sillä jokaisella anniskeluluvan haltijalla on lupanumero, jonka johdosta kyllä selvitys- ja raportointipyynnöt sekä ”valvontaiskut” osataan lähettää oikeaan osoitteeseen. Mutta valitettavasti oikeaa osoitetta ei löydy, kun ohjeistusta ja neuvontaa tulisi saada perille.

On kohtuutonta olettaa, että yrittäjäkenttä saa selkoa tästä viestinnän, rajoitusten ja vaihtuvien määräysten sekamelskasta. ELYt ja AVIt saisivat ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaisivat noudattamaan lakia, jota ei voi tulkita väärin, sillä se on hyvin selkeästi kirjoitettu. Neuvokaa ja ohjeistakaa!

Pia Rantanen

toiminnanjohtaja

Kaakkois-Suomen kokoomus

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka