Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Sisäliikuntahallista päätös heti syksyllä, eikä sitä pidä sitoa jäähallipäätökseen

Lappeenrannassa on painittu monitoimijäähallin ja sisäliikuntahallin suunnittelun ja rakentamispäätöksen kanssa jo pitkään.

Todella painittu, koska mielipiteitä on äärestä laitaan. Kuulun itse heihin, jotka haluavat laittaa nämä urheilu- ja liikuntainvestoinnit selvään tärkeysjärjestykseen ja pitää niihin käytettävät eurot ja sijoituspaikat järkevinä.

Tarvitsemme heti syksyllä päätöksen sisäliikuntahallin rakentamisesta. Sen paikka ja suunnitelma sekä hyväksyttävissä oleva kustannusarvio ovat jo tiedossa. Tiedossa on myös se, että sisäliikuntahallia tarvitaan monin verroin enemmän kuin uutta jäähallia. Perustelen tätä sillä, että sisäliikuntahallin käyttäjämäärät ja käyttäjien kirjo lähes vauvasta vaariin on valtavan paljon suurempi kuin jääurheilun vastaavat.

Sisäliikuntahalli tukee monipuolisesti eri ikäisten käyttäjien terveyttä, hyvinvointia ja liikuntatarpeita sekä kilpaurheilua. Kaupungilla tulee olemaan entistä tärkeämpi tehtävä terveyden edistämisessä yleisesti ja myös tulevan soteuudistuksen rinnalla. Päätöstä sisäliikuntahallista ei siis pidä sitoa jäähallipäätökseen, vaan se on tehtävä heti syksyllä.

Nyt on aivan selvää, että monitoimiareenan keskustavaihtoehto pitää haudata ja Kisapuistonkin osalta on hyvin tarkkaan laskettava, onko varaa uuteen halliin vai peruskorjaukseen. Todennäköisempänä pidän sitä, että nykyistä jäähallia korjataan ja joskus vuosien päästä tehdään järjellistä arviointia siitä, voidaanko ja milloin rakentaa toimiva mutta kohtuuhintainen uusi jäähalli.

Korona ja monet muut talouteen vaikuttavat asiat vetävät kuntataloutta entistä tiukemmalle. Päättäjien ja kaupungin johdon tehtävänä on pitää taloustilanne hallinnassa. Investointipäätöksiä ei tehdä jossain jääkiekkohuumassa tai illuusioiden varassa, vaan erittäin tarkasti harkiten, järkeä käyttäen ja kaupungin asukkaita kuunnellen.

Minulla on edelleen seuraava arvojärjestys: kuntoon on saatava ensin terveydenhuolto, vanhusten hoito ja heidän asumispalvelunsa, sosiaalipalvelut, koulut ja jokamiehen lähiliikuntapalvelut. Tähän ryhmään lasken paitsi uimahalli-urheilutalon niin myös sisäliikuntahallin, sillä mahdollistaahan se erittäin laajasti eri liikuntamuotojen harrastamisen ja harjoittelun.

Vasta näiden jälkeen voidaan harkita, rahoittaako yhteiskunta ja kuinka paljon muun tyyppistä urheilua ja liikuntaa.

Lappeenranta

Kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen (sd.)