Lukijalta: Lappeenrannan sisäliikuntahalli vietävä maaliin saakka

Luimme iloksemme Etelä-Saimaan sivuilta, kuinka vihreiden ja SDP:n kaupunginvaltuutetut esittivät sisäliikuntahallin rakentamisen olevan ajankohtaista ja mielipiteen, että se tulisi päättää erikseen osana monitoimihalli- ja jäähallivalmistelua.

Hankekokonaisuutta valmistelevan toimitilatoimikunnan jäseninä olemme päätyneet samaan näkemykseen, eli että asia tulee käsitellä omana asiakohtanaan. Valmistelussa on monta liikkuvaa palasta erityisesti jäähallin osalta, mutta sisäliikuntahallia voidaan viedä eteen päin jo nyt.

Sisäliikuntahallia on vuosikymmenten ajan yritetty saada aikaiseksi milloin Harapaiseen ja milloin lentokentän laitaan. Nyt Kimpisen koulujen liikuntatilan tarve ja kesälajien harrastajien heikot harjoitteluolosuhteet on saatavissa kuntoon kertapanostuksella viemällä ammattikoulun kentän hallisuunnitelmat maaliin saakka.

Samalla keskustan alueelle saadaan suurempia massatapahtumia ja messuja varten pitkään kaivattu tila. Hallin laaja monikäyttöisyys on kirkastunut entisestään valmistelun aikana.

Sisäliikuntahallin käyttömenoarvion mukaan lisäkustannuksia tulisi kaupungille noin 500 000 euroa vuodessa. Kyseinen lisämäärärahan tarve saattaa olla pienempikin, mikäli halliin saadaan seuroihin kuulumattomia kuntalaisia liikkumaan kertamaksuilla kuten esimerkiksi Helsingin Liikuntamyllyssä. Jatkuvasti kasvavat harraste- ja senioriliikunnan tilatarpeet tukevat tätä ajatusta.

Voisiko myös vieressä sijaitseva Saimaan ammattiopisto Sampo harkita, tulisiko oman pienen liikuntatilan sijaan vuokrata tilat jatkossa kaupungilta koulun vieressä olevalta urheilultalolta ja tulevasta hallista?

Asiassa tulee päästä eteenpäin jo tänä syksynä ja saattaa hankesuunnittelu alulle. Sinä aikana tarkentuvat kaikki investointi- ja käyttökustannustiedot yhdessä käyttäjien kanssa.

Valtuuston tulisi päättää tulevana syksyllä, että hallista tehdään tarkka hankesuunnitelma kustannusarvioineen syksyn aikana, jotta suunnittelu saadaan vauhtiin ja kaupunki pääsisi hakemaan valtion avustuksia vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tällä juoksutuksella uudessa sisäliikuntahallissa päästäisiin kokemaan liikunnanriemua niin liikuntatunneilla kuin harjoituksissa syystalvella 2022.

Markus Iitiä, kaupunginvaltuutettu (kok.)

Lappeenranta

Jyri Hänninen, kaupunginvaltuutetut (kok.)

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka