Lukijalta: Lappeenranta ei kykene muuttumaan maailman mukana

Kaupunginhallitus jyräsi Kimmo Jarvan esityksen monitoimiareenan sijoittamisesta keskustaan äänin 9–1. (ES 19.10) Kiitän Kimmo Jarvaa, Markus Iitiää ja muita, jotka ovat olleet aktiivisia keskusta-areenan puolestapuhujia. Rakkaalla synnyinkaupungillani Lappeenrannalla on toivoa niin kauan, kun kaupungista löytyy heidän kaltaisia rohkeita ihmisiä, joilla on tarmoa ja intohimoa kehittää kaupunkia myös pitkälle tulevaisuuteen vihrein arvoin.

Valitettavasti näyttää siltä, että suurin osa kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa on sitä mieltä, että 2020-luvulla kannattaa rakentaa jäähalli SaiPalle täysin verovaroin keskelle omakotitaloaluetta sen sijaan, että rakennettaisiin kaupungin elinvoimaa kasvattava monitoimiareena kaikille kaupunkilaisille, jossa on merkittävä määrä yksityistä rahoitusta mukana.

Variksetkin nauravat Euroopan vihreimmälle kaupungille, kun koiranäyttelyihin, Raskasta Joulua -konsertteihin ajetaan yksityisautoilla kolmen kilometrin päähän keskustasta ja tunti tapahtumien jälkeen keskustan ravintolat, baarit ja kahvilat ovat puolillaan. kun ihmiset ovat ajaneet autoilla takaisin kotiin.

Asun Tampereella, mutta rakastan Lappeenrantaa, joka on rakas koti- ja synnyinkaupunkini. Muutin aikoinaan opiskelemaan muualle sisälläni tunne siitä, että palaisin joskus takaisin. Ja niin palasin. Muutin vuosi sitten taas töiden perässä pois saman tunteen kanssa, mutta johtuen Lappeenrannan kaupungin päättäjien enemmistön kyvyttömyydestä olla kaupungin yrittäjien tukena elinvoimaisuuden rakentamisessa, on tämä tunne pyyhkiytynyt täysin pois.

En halua asua sellaisessa kaupungissa, joka ei kykene muuttumaan maailman mukana. En halua asua myöskään sellaisessa kaupungissa, jonka teot eivät vastaa puheita.

Jäähallin rakentaminen pelkästään verovaroin keskelle omakotitaloaluetta puhumattakaan 50 vuotta vanhan katetun tekojään peruskorjauksesta eivät ole vihreitä tekoja, ja näillä näytöillä Euroopan vihrein kaupunki -titteli pitäisi ottaa Lappeenrannalta pois.

Tuomas Toivanen

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka