Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Alkaako perussuomalaiset kerätä rekisteriä suomalaisista?

Kansanedustaja Jani Mäkelän sanatarkka kirjoitus netissä: ”Tärkeä viesti. Jos törmäät koulussa tai missä tahaansa muussakin ei-polittisessa yhteydessä perussuomalaisten vastaiseen politikointiin, raportoi siitä puolueelle. Kuka, missä, miten ja mieluiten miten asian voi todistaa? Nuorisojärjestö ottaa viestejä vastaan, kansanedustajat ottaa viestejä vastaan.”

Perussuomalaiset on itkeneet sananvapauden perään ja vaatineet jopa vihakirjoittelun laillistamista.

Nyt he ovat menneet jo pitemmälle. He pyytävät ihmisiä ilmoittamaan puolueelleen ihmisten puheista, jotka ovat heidän toimintaansa ja periaatteitaan vastaan. Eikö sananvapaus kuulukaan muille kun perussuomalaisille?

Perussuomalaisilla on aiemminkin ollut ”syntilistoja” toisin ajattelevia kohtaan, kuten Putkosen listat.

Onko perussuomalaiset oikein ryhtymässä kerämään rekistereitä, kun pyytävät noin tarkkoja tietoja.

Kommunistisen Itä-Saksan valtiollinen turvallisuuselin Stasi keräsi samalla lailla puolueenvastaisista nimilistoja ihmisten alistamiseksi yksinvaltiuden alaisuuteen.

Meillä on kuitenkin demokraattinen oikeusvaltio, jota johtaa hallitus ja eduskunta. Turvallisuudesta puolestaan pitää huolta rajavartiosto, polisivoimat ja suojelupolisi.

Pitääkin kysyä itseltään ja kaikilta kansalaisilta, tarvitsemmeko Ssuomeen perussuomalaisten puolueorganisaation valmistamaa rakennelmaa lajittelemaan ihmisiä mielivaltaisesti?

Jorma Härkönen

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka