Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Mitä Marian aukiolle mahtaisi, konttikahviloilla elävöittämien on kuin vettä kantaisi kaivoon

Valtakadun vieret Snellmaninkadun ja Kauppakadun välillä sekä Kirkkokadun itäpuolella antavat kivijalkakauppoineen vaikutelman ihan oikeasta kaupungista. Näiden välissä on epäkaupunki – kuin se olisi ei kenenkään maata.

City-käytävän uusien rakennusten puoli näyttää marketin takaseinältä. Kirkkopuiston puolella maisemaa on laatoitettu liian laajalti. Siinä myös kummittelevat moderniksi taiteeksi naamioidut parkkihallin ilmanvaihtotorvet.

Edustaako Marian aukion tienoo kunnianhimoisen arkkitehtisuunnittelijan näkemystä? Ja mikä sai päättäjämme astumaan tässä harhaan?

Kauppakeskus Iso-Kristiina on kohtuuttoman suuri, City-korttelissa ei saatu aikaan kauppakäytävää, tavarataloa tai edes isompaa lähikauppaa.

Armoton on noidankehä: Kun ei ole palveluita ja kauppoja – niin ei ole asiakkaita. Kun ei ole asiakkaita, katoavat viimeisetkin kivijalkakaupat. Haikeat hyvästit jouduimme jättämään aukion ainoalle elonmerkille R-kioskille.

Auttaako enää muu kuin sallia pysäköinti Valtakadulla City-korttelin kohdalla? Jani Mäkelä toi ajatuksen esiin 22.1. Etelä-Saimaan Lukijalta-palstalla. Toki hänen esittämänsä kiekkopaikat kuulostavat hieman kosiskelevalta. Realistisempi olisi laittaa alueelle lippuautomaatteja. Tällöin myös Williparkki saisi osuutensa.

Pysäköity auto ja rauhallinen liikenne eivät ketään häirinne.

Nyt kaupunki aikoo elävöittää aukiota kesän konttikahviloilla, mikä on jälleen kuin kantaisi vettä kaivoon.

Jarmo Nieminen

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka