Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kokemus siitä, että työn ehtii tehdä hyvin, on tärkeää ” – Myrskylässä ja Pukkilassa on kasvatusalan ammattilaisten rekry käynnissä. Arjen arvoja arvostava työyhteisö kiinnostaa kauempaakin tulevia. Tutustu avoimiin paikkoihin tästä!

Mitä jos sinäkin antaisit mahdollisuuden Pukkilalle tai Myrskylälle, jotka tarjoavat mielenkiintoisia uramahdollisuuksia työskennellä lasten hyväksi? Naapurikuntien vetovoima on imaissut jo Pukkilan koulun rehtorin Marja Laurilan ja Myrskylän päiväkoti Helmitarhan johtajan Johanna Helstelän.

Mainos | Suuressa helsinkiläiskoulussa apulaisrehtorina työskennelleen Marja Laurilan silmiin osui rekryilmoitus, jossa haettiin Pukkilan Kirkonkylän kouluun oppimisen tuen kehittämisestä kiinnostunutta rehtoria.

– Ilmoitus herätti mielenkiintoni, sillä olen pohjakoulutukseltani erityisluokanopettaja ja koulunkäynnin tuen asiat ovat lähellä sydäntäni.

Viime marraskuussa koulun rehtorina aloittanut Laurila on tyytyväinen valintaansa. Häntä ei haittaa, vaikka työmatkoihin kuluu päivässä yhteensä puolitoista tuntia. Toistaiseksi viisihenkinen perhe asuu Helsingissä, mutta ajatus muutosta pienemmälle paikkakunnalle on Pukkilassa työskentelyn myötä vahvistunut.

– Pukkila on sympaattinen kunta, jossa tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Rehtorina arvostan myös kunnan strategisia painopisteitä ja arjen hyvinvointia tukevia arvoja. Kunnan johto ja henkilöstö ovat täällä lähellä toisiaan ja yhteisten tavoitteiden äärellä ollaan aiempia työpaikkojani konkreettisemmin.

Erityisopetuksella vahva tuki kasvulle

Kirkonkylän koulussa on noin 160 oppilasta. Koulussa työskentelee 12 opettajaa ja kymmenkunta ohjaajaa. Ensi syksystä alkaen Kirkonkylän koulu tarjoaa myös vaativan erityisen tuen palveluita.

– Vaativan tuen tiimi meillä jo on, mutta tällä hetkellä auki on yksi vakituinen erityisluokanopettajan virka sekä yksi määräaikainen virka.

Laurila toivoo, että avoinna oleviin virkoihin löytyisi sitoutuneet opettajat. Hän tietää omasta kokemuksesta, kuinka paljon edistystä voidaan erityisopetuksella saada aikaan. Eikä ole ollenkaan huono asia, että rehtorilla on ymmärrys tuon vaativan työtehtävän haasteista.

– Toki meilläkin on lapsilla ja nuorilla samanlaisia haasteita kuin isommissa kaupungeissa, mutta työnteon tahti on täällä rauhallisempi. Henkilöstöä on oppilasmäärään nähden mukavasti ja kohtaamisille jää aikaa. Työn mielekkyyden kannalta kokemus siitä, että työn ehtii tehdä hyvin, on tärkeää, Laurila pohtii.

Pukkilan koulun työilmapiiri on erinomainen, työntekijät ovat useana vuonna peräkkäin antaneet henkilöstökyselyissä arvosanaksi täydet 5/5.

– Olen itsekin uutena huomannut, miten helposti tänne solahtaa työyhteisöön.

Myrskylässä tuttuus tuo turvallisuutta

Myrskylän päiväkoti Helmitarhan uutena johtajana aloitti maaliskuussa Johanna Helstelä. Hän siirtyy päiväkodin johtoon sosiaali- ja terveysalalta palveluasumisen esimiestehtävistä.

Helstelä kävi ennen hakemuksen jättämistä tutustumassa 14 työntekijän ja 55 hoitolapsen Helmitarhaan. Lue Myrskylän päiväkodista lisää tästä.

– Sen ilmapiiri teki minuun saman tien vaikutuksen, että tänne haluan töihin. Lisäksi keskustelut kunnan johtavien viranhaltijoiden kanssa saivat minut vakuuttuneeksi, että Myrskylässä panostetaan laadukkaaseen varhaiskasvatukseen.

Uusi päiväkodin johtaja arvostaa paikkakunnalla vallitsevaa tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta.

– Kaikilla nimillä on myös kasvot, siihen pystytään vain pienemmissä kunnissa. Päiväkodin henkilökunta on sitoutunutta ja täältä löytyy aitoa yhteisöllisyyttä, hän kehuu.

Myrskylä on potentiaalinen asuinpaikka ihmisille, jotka haluavat hyvää arkiturvallista elämää ja saada peruspalvelut inhimillisissä mittasuhteissa.

Läsnä olevaa ja läheistä elämää

Pukkilan vs. päiväkodin johtaja Susanna Ahlfors on paluumuuttaja, joka aloitti jo 17-vuotiaana oppisopimuksella päiväkoti Vekarassa Pukkilassa. Hän lähti opiskelemaan lisää alaa ja työskenteli varhaiskasvatuksen tehtävissä muualla. Parisen vuotta sitten hän päätti, että on aika palata kotiin Pukkilaan.

– Viihdyn täällä hyvin, meillä on 15 hengen työtiimi. Päiväkoti Vekarassa sekä esikoulua täydentävässä varhaiskasvatuksessa on yhteensä 61 lasta.

Päiväkodissa on parhaillaan avoinna varhaiskasvatuksen opettajan ja erityisopettajan virat sekä lastenhoitajan toimi. Ahlfors kannustaa hakemaan työhön, jossa saa toteuttaa laadukasta ja läheistä varhaiskasvatusta.

– Pukkilan kunnan nettisivuilla on todettu, että elämässä tarvitaan välittämistä, kohtaamista ja rakkautta siihen, mitä ollaan tekemässä. Sama pätee myös tähän työhön, hän muistuttaa.

Paluumuuttaja on valintaansa tyytyväinen ja suosittelee Pukkilaa kotipaikaksi muillekin.

– Pukkilassa on rauhallista asua, meillä on hyvät liikunta- ja kulttuurimahdollisuudet. Yhteisö toimii hienosti, järjestöt ja seurakunta järjestävät monenlaista toimintaa, Ahlfors kertoo.

Yhteistyö kantaa yli kuntarajojen

Pukkila ja Myrskylä ovat yhdistäneet voimia sivistyspuolen kehittämiseksi. Esimerkiksi kuntien päiväkodit ovat sopineet, että Myrskylän lapsien laajemman vuorohoidon tarpeen osalta voidaan neuvotella vuorohoidon toteuttamisesta Pukkilan vuorohoitopäiväkodissa.

– Pukkilassa ei ole toista päiväkotia. Myrskylän päiväkodin johtajalta saan vertaistukea ja voimme tarvittaessa yhdessä pohtia asioita, Ahlfors sanoo.

– Olemme myös tehneet yhteistyötä Porvoon seudun musiikkiopiston kanssa. Heiltä käy kerran viikossa opettaja pitämässä maksutonta muskaria kolmevuotiaista ylöspäin, hän jatkaa.

Myrskylän koulun rehtori Vesa Karjalaisen vertaiskollega on Pukkilan koulun rehtori. Karjalaisesta on hyvä, että kahden kunnan yhteistyötä tiivistetään entisestään.

– Nyt olisi hyvä tilaisuus tiivistää myös oppilaiden välistä yhteistyötä. Lyhyt välimatka ja nykyaikaiset digitaaliset työkalut luovat tähän hyvät mahdollisuudet.

Myrskylään puolitoista vuotta sitten valmistunut hirsikoulu tarjoaa terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön liki 150 oppilaalle. Koulun yhteydessä on iltapäivätoiminnan lisäksi myös aamuhoitoa lapsille, joiden vanhempien pitää mennä aikaisin töihin. Järjestely helpottaa perheiden arjen sujumista ja luo lapselle turvallisen aamun ennen koulupäivää tuttujen aikuisten kanssa.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/varhaiskasvatuksen-erityisopettaja-506213/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/varhaiskasvatuksen-opettaja-506155/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/varhaiskasvatuksen-lastenhoitaja-506199/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/varhaiskasvatuksen-opettaja-508514/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/erityisluokanopettaja-508929/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/varhaiskasvatuksen-lastenhoitaja-509286/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/erityisluokanopettaja-maaraaikainen-virka-508986/

Lue tästä Myrskylän päiväkodista lisää.