
Tarinallisuus tuo mehevät maut pintaan sisältömarkkinoinnissa – Vileniusten paluu Kouvolan ravintolamaailmaan sai arvoisensa kattauksen ammattilaisten tuottamalla monikanavaisella mediaratkaisulla.
Mainos | Kun Marita ja Ilpo Vilenius palasivat viiden vuoden tauon jälkeen yrittäjiksi Kouvolan ravintolamaailmaan, he huomasivat kilpailutilanteen kiristyneen.
– Ruokapaikka.fi-palvelukin sen kertoo, että samoista lounasruokailijoista kilpailee Kouvolassa yli neljäkymmentä ravintolaa. Kilpailu on kovaa, lisäksi asiakas tekee joka päivä uudestaan ostopäätöksen, mihin lounaspaikkaan hän menee syömään.
Marita toteaa, että yrityksen on muistutettava jatkuvasti olemassaolostaan, jotta se pysyy potentiaalisten asiakkaiden mielissä. Monikanavainen markkinointikampanja antoi mukavasti lisävauhtia uuden lounasravintola Bonneville alkutaipaleelle.
– Olemme tyytyväisiä kampanjan tuloksiin, artikkeli oli laadukas ja ammattitaidolla kirjoitettu. Jotkut juttua kehuneista asiakkaista eivät olleet edes huomanneet, että se oli mainos. Kaikki näkyvyys on hyväksi, ja tällainen kampanja on erinomainen investointi pitkän tähtäimen horisonttiin, Marita kertoo hymyillen.
Monimediaratkaisulla hyviin tuloksiin
Kaakon Viestinnän sisältömarkkinoinnin asiantuntija Katja Himanen on työssään huomannut, millainen voima hyvällä tarinalla on. Kiinnostavalla ja kohdeyleisöä puhuttelevalla tarinalla saadaan aikaiseksi toimintaa ja sitoutumista brändiin tunnetasolla saakka.
– Laadukkaan tarinan lisäksi on tietenkin saavutettava oikea kohdeyleisö. Se toteutuu tarkoituksenmukaisella monimediaratkaisulla – niin ostetulla kuin mainostajan omalla mediallakin.
Vileniusten uudesta ravintolasta kertova kuukauden mittainen kampanja onnistui erinomaisesti tavoitteessaan. Siinä hyödynnettiin kattavasti Kaakon Viestinnän medioita Kouvolan alueella: painettua lisäpeittolehteä KS Keskiviikkoa ja aluelehden verkkopalvelua, kouvolansanomat.fi:tä sekä sosiaalisen median kampanjaa Facebookissa ja Instagramissa.
– Tavoitimme diginatiiviartikkelin etusivun nostolla 136 000 verkkosivukävijää. Artikkelilla saavutettiin viikon aikana 3878 lukijaa, jotka viihtyivät artikkelin parissa keskimäärin peräti kaksi minuuttia 45 sekuntia, Katja kertoo.
Ammattilaiset asiakkaan tukena
Jokainen natiivimainonnan kampanja toteutetaan usean ammattilaisen yhteistyöllä. Mediamyyjä Antti Taipale kertoo, että aluksi hän tapaa kartoittaa asiakkaan kanssa tarpeet, kohderyhmät sekä markkinointiin käytettävissä olevan budjetin. Keskustelemalla selviää myös se, onko tavoitteena pikavaikutuksia tuova taktinen mainonta vai brändiä vahvistava viestintä.
– Painetussa lehdessä ja lehden verkkosivuilla julkaistu natiiviartikkeli on yritykselle tehokas tapa saada oma äänensä kuuluviin juuri sellaisena kuin haluaa. Jos se vielä toteutetaan ajattomana tarinana, siitä on hyötyä asiakkaalle monessa muussakin tarkoituksessa.
Keskisuomalaisen kaupallinen tuottaja Eira Isomäki nauttii työstään, jossa hän ulkopuolisin silmin yrityksen toimintaan tutustuessaan pystyy oivalluttamaan yritystä. Itsekin yrittäjänä toiminut sisällöntuotannon ammattilainen etsii keskustelemalla näkökulmia ja hiljaisia signaaleja, joita esiin nostamalla tarinasta tulee vaikuttavampi.
– En tyydy pelkkään pintakerrontaan, vaan haluan tarjota lukijoille jotain enemmän, tunnesidettä yritykseen kurkistuksella. Esimerkiksi tuossa Vileniuksen tarinassa on paljon sellaista, mikä koskettaa lukijoita ja luo positiivista muistijälkeä, hän pohtii.
Aidosti läsnä oleva tuottaja löytää muutakin kuin ydintarinan. Vileniuksen tapauksessa kiinnostava lisäkoukku löytyi vastuullisuudesta.
– Minusta on hienoa, että yrittäjät ovat uutta ravintolaa kalustaessaan hyödyntäneet kierrätystä. He ovat ostaneet käytettyjä huonekaluja ja astioita, niillä on saatu edullisesti ravintolaan tarinallisuutta ja persoonallista tunnelmaa, Eira kehuu.
Somessa saa lisää näkyvyyttä
Somemainonnan asiantuntija Jukka-Pekka Mäkinen kertoo, kuinka pienellä lisäinvestoinnilla saa julkaistuun tarinaan lisänäkyvyyttä. Bonnevillen kampanjassa ostettiin 250 eurolla mainontaa Facebookissa ja Instagramissa.
– Teimme tarinasta kaksi erilaista mainosta, toisessa oli tarinaa yrittäjistä ja toisessa tietoa uudesta ravintolasta. Tavoitteena oli saada lisää lukijoita artikkelille ja sitähän tuli, yli kolmetuhatta uutta klikkausta. Mainokset tavoittivat yli 20 000 ihmistä somessa.
Ammattilaisten avulla someen sijoitettu raha tulee parhaiten hyödynnettyä, sillä on tärkeää osata kohdentaa mainos oikein ja tietää, mitkä kanavat kannattaa kulloinkin hyödyntää.
– Tässä tapauksessa Facebook oli paras kanava ja tulokset erinomaisia, kustannuksiksi tuli vain kahdeksan senttiä per lukija.
Lue Vileniusten ravintolatarina: https://www.kouvolansanomat.fi/kaupalliset/5420250
Lue lisää natiivimainonnasta: https://www.meks.fi/tarina-tempaa-mukaansa-ja-jattaa-muistijaljen/