Mainos: K-ruokakauppias Harri Mattinen

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Liki 100 000 askelta ja monta palloa ilmassa – Kurkista K-ruokakauppiaan työviikkoon!

Harri Mattinen on kolmikymppinen pohjoisesta Etelä-Karjalaan kotiutunut yrittäjä, jolla riittää aikaa jokaiselle neljälle K-ruokakaupalleen sekä myös intoa olla yhteisön elämässä mukana.

Viikon aikana Mattinen ehti muun muassa ostaa kumisaappaat Kristiinan K-Supermarkettiin, huolehtia lähes 50 työntekijän hyvinvoinnista, koristella pikkujoulupaikkaa ja pohtia K-Markettien hinnoittelua. Kuvassa Kristiinan henkilökuntaa, Harri keskellä.

Mainos | Lappeenrantalaiselle K-ruokakauppiaalle Harri Mattiselle yrittäjyys on enemmän kuin elämäntapa. Torniosta kotoisin olevalle kolmikymppiselle henkilökunta on toinen perhe, ja neljän K-ruokakaupan - K-Supermarket Kristiinan, sekä Ratakadun, Mattilan ja Tirilän K-Markettien - vetovastuu tarkoittaa yhteisön mukana elämistä, liikunta- ja kulttuuritoimintojen sekä lähituottajien tukemista ja läsnä olemista. Työtä ihmiseltä ihmiselle.

– Haluan olla helposti lähestyttävä ja tuttu hahmo asiakkaillemme.

Jokainen työpäivä on erilainen kombo juoksevien asioiden hoitoa, työntekijöiden työarjen helpottamista ja johtamista. Aikaa riittää myös jääkiekolle, salitreeneille sekä tietenkin perheelle, jonka muodostaa puoliso sekä 6-vuotias poika ja 4-vuotias tyttö.

Kysyimme, miten kiireinen kauppias saa aikansa riittämään kaikkeen. Hyppää hetkeksi Harri Mattisen saappaisiin!

Maanantai 8.11. Uuteen viikkoon vauhdikkaasti - tilastoja, sähköpostia, putkimies ja puhelinpalvelua

Viikko alkaa sähköpostin purkamisilla ja laskujen maksulla. Edellisen viikon myyntien tsekkaus ja henkilökunnan onnistumisten, tuotehävikkien ja muiden lukujen läpi käyntiä.

”Kristiinassa on vuorossa valmisruokahyllyn pesu sekä valikoiman huolto. Henkilökunnalla olikin jo aamulla homma hienosti aluillaan. Iltapäivällä selkeä hylly valmiina asiakkaille. ”

”Autoin Ratakadulla putkimiestä pakettipalveluiden asiakaspalvelupisteen laajennuksessa. Postipalvelujen aloitus hieman jännittää. Haluamme panostaa pakettipalveluihin. ”

Iltapäivällä kartoitettiin uuden puhelinvaihdetarjoajan palveluita. ”Työntekijöiden arki on hektistä eikä heillä ole aikaa palvella asiakkaita tarvittavan hyvin puhelimitse. Onneksi tähän on tulossa helpotusta.”

Kotiin lähtiessä edellisellä viikolla unohtuneen rikkakihvelin osto Mattilan kaupalle.

Illalla treenit TFW salilla.

Tiistai 9.11. Työntekijöiden hyvinvointia ja uhmakiukkua

Klo 8–9 Tuotto ja henkilöstötehokkuuden -palaverissa pohdittiin työntekijän opiskelun ja kehittymisen tukemista alalla. ”Hyvä fiilis palaverista.”

”Aamupäivän aikana saimme kuvattua tradenomien opiskelusisältöön opetusvideon kaupan kannattavuuden johtamisesta. Kuvauksiin osallistui henkilökunnasta kaksi vapaaehtoista, pientä jännitystä ja järkytystä havaittavissa.”

Iltapäivällä työterveyslääkärin yhteistyöpalaveri henkilökunnan jaksamisesta. ”Korona ja ympäröivä maailma haastaa jaksamista, me haluamme pitää porukasta huolta.”

Vastuuhenkilöiden kuukausikokous klo 14–16. Aiheena muun muassa puhelinvaihdepalvelu, myynti, tuotto, työvuorolistapiirtämisen pelisäännöt, joulun tavarapeliin liittyvät asiat, jaksaminen ja henki kaupoissa.

Illalla lyhyt keskustelu temperamenttisen neljävuotiaan kanssa, illan taitoluistelutreeni vaihtui iskän kuntosaliin. ”Lupa katsoa pikkukakkosta salilla antoi mieluisan sisällön päivän hektistä tunnetta rauhoittamaan.”

Illalla treenit TFW salilla.

K-ruokakauppias Harri Mattisen mukaan marraskuinen isänpäiväviikko oli hyvä esimerkki kauppiaan normaalista viikosta. Se sisälsi paljon kaikkea: palaverointia, suhausta kaupasta toiseen, kiekkoilua, treenailua ja tukkakin ehdittiin saada kuosiin. 

Keskiviikko 10.11. Tehokas päivä: jouluruokia, kumisaappaat, mukavat juttutuokiot, ja lopulta tyytyväinen asiakas

Aamulla joulukuun ennakkotilaukset vastaavan kanssa. ”Arviointi on lähes aina ”paras mahdollinen arvaus”. Kesken ei saa loppua, mutta iso hävikki kaataa koko yhtiön kannattavuuden. Määristä jäi hyvä fiilis, luotetaan siihen, että tehtiin hyviä valintoja!”

Tauolla shoppailemassa uudet kumisaappaat Kristiinaan. ”Nyt ei kastu jalat lattioita pestessä!”

Henkilökunnalle muistuttelua tulorajoista, sillä muutamilla verokortin tulorajat olivat ylittymässä.

”Ehdin käydä muutaman palautekeskustelukin. Pari kertaa vuodessa jokaisen työntekijän kanssa pidettävät keskustelut ovat tärkeitä hetkiä. Mielestäni työelämässä kommunikointi on oltava sellaista rentoa keskustelua eikä vain raakaa tykittämistä.”

”Kävin myös parturissa, harvinainen päivä!”

Iltapäivällä asiakashyvityksen hoitaminen: ”Asiakaskokemus on minulle tärkeä asia, ja asiakkaan pettymyksestä jää itsellekin harmi. Onneksi kaikki kääntyi lopulta parhaiten päin.”

Henkilökunnalle info uudistuneesta elintarvikelaista. ”Lisää paperityön määrää, mutta tuo onneksi elintarvikeketjun elintärkeille tuottajille paremman suojan.”

Illalla vanhemmalla lapsella oli kiekkokoulu. ”Kiva huomata, että poika on kehittynyt, pysyy jo vauhdissa muiden mukana ja uskaltautuu pelaamaan. Kotimatkalla pysähdyttiin ihmettelemään, koska päästään ulkojäälle, kaupungin työntekijän antaman lupauksen mukaan lasketaan päiviä.”

Torstai 11.11. Palaveria ja kahdet omat treenit 

Klo 8.15 Lappeenrannan yrittäjien hallituksen järjestäytymiskokouksella.

Yritysasiakkaalle tilauksen viimeistely ja ateriapalveluiden suunnitteluryhmän palaveri Ratakadulla.

”Muistin tilata Ratakadulle kahvipisteelle uuden servettiautomaatin, ja muistin muistuttaa myymälöitä kakkumainoksesta.”

Klo 18 Tirilän asukasyhdistyksen järjestämä täyskuituinfo Tirilässä työväentalolla.

Illalla TFW voimatreenit ja Tryers-seuran jääkiekkoa.

Perjantai 12.11. Hyvä fiilis omasta porukasta, hinnoittelupohdintaa ja joulukoristeita

Aamulla uuden työntekijän kanssa työsopimuksen allekirjoitus sekä ohjaus hommiin. ”Huipputyyppi saadaan taas remmiin, mahtavaa!”

Klo 10 yhtiön konttoristina työskentelevän työntekijän opiskeluihin liittyvän näyttökokonaisuuden arviointi. ”Läpi meni helposti. Työntekijä valmistuu marraskuussa, huippua!”

Valokuvaukset Kristiinassa klo 11. ”Kalenteri on tuskaisen täynnä ja myymälässäkin on aika reilusti asiakkaita, mutta kuvaukset sujuivat hyvin.”

Klo 13 Myymäläpäällikön kanssa palaveri K-Markettien hinnoittelusta. ”Haluamme olla mahdollisimman houkutteleva asiointipaikka alueemme asiakkaille, ja tämä tarkoittaa tasapainoilua suhteessa isompiin kilpailijoihin, joilla kuitenkin suuremmat volyymit. Päätämme säilyttää hintaeron mahdollisimman pienenä.”

Seuraavan viikon printtimainoksen viilausta, virheiden oikaisua ja valmiin materiaalin hyväksymistä painettavaksi.

Klo 18 tapaaminen tyky-toimikunnan kanssa kaupalla Ratakadulla, pikkujouluvalmisteluja ja paikan koristelua.

Mattinen on henkilökuntansa työarjessa apuna, milloin ostamassa rikkakihveliä, milloin antamassa käyttötukea kassajärjestelmään. Kuvassa Veera Laihanen. 

Lauantai 13.11. Henkilökunnan pikkujoulupäivä Nordkalkin vierasmajalla

”Positiivinen jännitys illasta, ihanaa että saadaan olla porukalla hankalan ajan jälkeen!”

Viimehetken järjestelyä iltaa varten: etsitään kaapelia äänentoistoon, palkintoja ansioituneille työntekijöille.

”Tyky-toimikunta oli saanut suunnitella oman näköisensä juhlan ja järjestänyt kaikkea mukavaa iltaan. Tätä mallia käytetään jatkossakin. Kattava Catering oli laittanut hyvät ruoat, jäi hyvä fiilis!”

Tärkeä yhteisöllinen päivä ehdittiin järjestämään ennen laajamittaisia koronarajoituksia.

Sunnuntai 14.11. Isänpäivä

”Päivä lähti ihanasti käyntiin rakkaiden kanssa, lapset toivat aamupalan sänkyyn. Klo 11 on Saipan kiekkokoulun isät + lapset jäävuoro, Kasperin kanssa yhdessä kiekkoilemassa. Kotona oli ruoka valmiina ja saimme syödä yhdessä pitkästä aikaa. Illalla käytiin vielä siivoamassa pikkujoulujen juhlatilasta kaupan tavarat pois ja todettiin, että olipas hauskat juhlat. Hyvä mieli, henkilökunta oli kyllä eilisen ajanvieton ansainnut!”

98 528 askelta ja reilu 50 tuntia – Harrin viikko numeroina 

Ma 14 295 askelta / uniaika 6 h 9min / aktiivinen aika 10 h 47 min / työaika 8–16.30

Ti 10 288 askelta / uniaika 7 h 6 min / aktiivinen aika 8 h 54 min / työaika n. 6.30–16.30

Ke 11 722 askelta / uniaika 5 h 59 min / aktiivinen aika 8 h 3 min / työaika n. 8–16.30

To 15 782 askelta / uniaika 8 h 20min / aktiivinen aika 10 h 23min / työaika n. 8–19

Pe 12 631 askelta / uniaika 6 h 54min / aktiivinen aika 9 h 36 min / työaika 8–19

La 11 996 askelta / uniaika 9 h 3min / aktiivinen aika 9h 56min / työaika muutama tunti valmisteluissa aamupäivällä

Su 21 814 askelta / uniaika 4 h 5min / aktiivinen aika 12 h 51 min / työaika muutama tunti purkuhommissa illalla

K-ruokakauppiaan viikkoon mahtui hitusen vaille satatuhatta askelta. 

K-Supermarket Kristiina

Kauppakeskus IsoKristiina, Kaivokatu 5 B, Lappeenranta

p. 010 2096600

kristiina@k-supermarket.fi

k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-kristiina

Facebook

Instagram

K-Market Ratakatu

Ratakatu 31, Lappeenranta

010 2096600

ratakatu@k-market.com

k-market.fi/kaupat/ratakatu/

Facebook

Instagram

K-Market Tirilä

Onninkatu 1, Lappeenranta

010 2096600

tirila@k-market.com

k-market.fi/kaupat/tirila

Facebook

K-Market Mattila

Kurjentie 67, Lappeenranta

010 2096600

mattila@k-market.com

k-market.fi/kaupat/mattila/

Facebook

Somessa lisää kauppojen elämää!