Mainos: Assigroup Oy

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tervetuloa takaisin toimistolle, sinua on ikävöity

Toimistokulttuuri on muutaman viime vuoden aikana kokenut mullistuksia. Etätyö ja digiloikka eivät kuitenkaan poista ihmisten luontaista kanssakäymisen tarvetta.

Toimisto- ja työkulttuuri on kokenut ison murroksen myös Visman Vapaudenaukion uusien tilojen käytössä. Nyt on hyvä tilaisuus pohtia, mihin työelämän modernia suuntaa lähdetään kehittämään.

Mainos | Hyvässä yrityspalaverissa voi melkein nähdä ideoiden sinkoilevan kipinöinä puhujien välillä. Aika ajoin naurunremakka täyttää kokoustilan. Hyvässä porukassa luovuuskin kukkii. Kuinka monta edellä kuvattua palaveria olet kokenut etäyhteydellä?

– Kyllä se juhlahetki oli, kun päästiin pitämään ensimmäistä johtoryhmän kokousta pitkään aikaan niin, että kaikki ihmiset olivat samassa tilassa. Alkuun sitä vain katseli niitä ihmisiä ja fiilisteli, hymyilee henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen Visma Solutions Oy:n uusissa tiloissa Lappeenrannassa.

– Sitä voisi kuvata niin, että emme pysyneet agendassa, komppaa toimitusjohtaja Ville Kuusela.

– Oli selvästi patoutunut tarve keskustelulle. Juteltiin asioista ja asioiden sivusta. On se ihan eri asia, kuin käydä etäkeskustelua pahimmillaan suttuisella kuvalla ja huonoilla yhteyksillä. Kokousteknisesti sellainen on aika raskasta, Kuusela jatkaa.

Rentouttavassa työympäristössä luovuus kukkii.

Toimistoja ja liiketiloja Lappeenrannan keskustassa vuokraava Assi Group Oy rakensi Vismalle upouudet tilat juuri ennen maailmanlaajuisen pandemian puhkeamista. Tyrmistys oli suuri, kun yrityksessä jouduttiinkin etätöihin.

Etätyö pysyy varmasti osana tulevaisuuden työpaikkoja, mutta sekä Vismalla että Assi Groupissa uskotaan vahvasti siihen, että yritys menestyy yhteisöllisyyden avulla. Ja jotain olennaista jää pois, kun ihmiset eivät kohtaa toisiaan. Siksi modernissa toimistossa kannattaa panostaa tiloihin, joissa kohdataan ja ennen kaikkea viihdytään.

Ville Kuusela ja Jenni Toropainen Visma Solutions Oy:ssä uskovat, että ihmisten kohtaaminen työpaikoilla on tärkeää koko yrityksen hyvinvoinnille.

Toimistokulttuurin uusi tuleminen

Monelta viimeisen muutaman vuoden sisällä työelämään siirtyneeltä ihmiseltä uutta normaalia edeltänyt työpaikkakulttuuri on saattanut jäädä kokonaan kokematta. Visman toimitusjohtaja Kuuselan arvion mukaan uuden työntekijän sitouttaminen on haastavaa, jos oma työura alkaa sillä, että joku vain toimittaa tietokoneen kotitoimistolle ja käskee ruveta hommiin. Siksi Vismalla on kiinnitetty erityistä huomiota myös kotitoimistojen varusteluun, sillä niillekin on tarve.

– Yhteisöllisyys on kuitenkin meidän ydinvahvuutemme, ja se tulee säilymään. Varmasti se muotoutuu uuden ajan myötä, mutta kyllä ihmiset haluavat toinen toistensa seuraan, uskoo henkilöstöjohtaja Toropainen.

Selvää on, että entisiin aikoihin ei ole täydellistä paluuta, mutta nyt yrityksillä on oivallinen tilaisuus luoda uusi, entistä parempi työpaikkakulttuuri.

– Meille tärkeää on valinnanvapaus. Ketään ei pakoteta mihinkään, vaan työnantaja järjestelee työoloja joustavasti, Kuusela sanoo.

– Toivomme kuitenkin, että toimiston sosiaalisuus vetää mukaansa. Jos jääkiekko-ottelussakin on tyhjät katsomot, niin harvempi tulee uudestaan. Mutta paikan päällä oleva tunnelma saa ihmiset palaamana, Kuusela vertaa.

Visman uudet toimitilat ovat täynnä luovia ratkaisuja, jotka edistävät kohtaamisia ja viihtyvyyttä.

Parempia päätöksiä yhdessä

– Toimisto on kaikkea muuta kuin kuollut, kiinteistöjohtaja Markku Hokkanen Assi Groupilta vakuuttaa.

– Päätösten laatua etäkokouksissa on vaikeaa mitata, mutta tutkimusten perusteella etäkokouksissa tehtyjen päätösten laatu voi olla oikeita tapaamisia heikompi. 

Hokkanen huomauttaa toisaalta, että näkyvissä on selvästi uusia tuulia työntekijöiden rekrytoinnissa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla oleva työnantaja ei automaattisesti oleta, että uusi työntekijä asuu fyysisesti lähellä. Viihtyisiä toimistokeskittymiä nousee maakuntiinkin, mistä Assi Groupin Vapaudenaukio on loistava esimerkki.

– Toimitilojen vuokrat maakunnissa ovat edullisemmat ja varsinkin työntekijän arki ja toimistolla työskentelykin järjestyy joustavammin kuin pääkaupunkiseudulla, mikä on mahdollisuus myös yrityksille, Hokkanen sanoo.

Vapaudenaukion täyden palvelun toimistotiloista löytyy neliöitä niin ison kuin pienenkin budjetin toimijoille, myös yksittäistä ns. hot desk -työpistettä kaipaavalle. Sellaisia on nyt ollut jo vuoden ajan tarjolla yhteisöllisestä Vapaudenaukion CoWorking-tilasta. Jos työvireeseen on hankaluuksia päästä kotikonttorilla, dynaamisessa toimistoympäristössä se onnistuu monilta helpommin.

Upeiden työ- ja neuvotteluhuoneiden lisäksi myös Visman työntekijöiden virkistymistiloihin on satsattu kunnolla.

Assi Group Oy

Assi Group tarjoaa joustavia toimitiloja ja palveluita keskeisillä sijainneilla Lappeenrannassa.

Assi Vapaudenaukio palvelee aivan ydinkeskustassa ja Assi Armilanlinna keskustan äärellä matkakeskuksen vieressä. 

Tutustu kohteisiin ja videoihin:

www.assigroup.fi/vapaudenaukio

www.assigroup.fi/armilanlinna

Vapaudenaukiolla toimii myös yhteisöllinen työtila CoWorking Lappeenranta vaihtelevaan työtilan tarpeeseen. 

www.assigroup.fi/coworking