Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Toiveissa kompakti koti läheltä keskustaa? Nyt toiveista on mahdollista tehdä totta, sillä Kourulassa sijaitsevan Raitakatu 2:n kahden ensimmäisen talon peruskorjaus on valmistumassa, ja asunnot tulevat haettavaksi.

Lisätietoa Raitakatu 2:sta sekä Orkoniitynkatu 11:stä löytyy osoitteesta www.aspakoti.fi/asunnot > valmistuvat kohteet.

Mainos | Lappeenrannan Asuntopalvelun omistaman Raitakatu 2:n A- ja B-talot asuntoineen ovat valmistumassa joulukuun 2021 aikana. Tämä tarkoittaa, että uudet vuokrasopimukset voisivat alkaa 1.1.2022. Mikäli haaveena on aloittaa uusi vuosi uudessa kodissa, kannattaakin täyttää asuntohakemus osoitteessa www.aspakoti.fi/asunnot.

Kourulan kaupunginosassa sijaitseva Raitakatu 2 on kuuden talon kerrostalokohde, joka korjataan vaiheittain, kaksi taloa kerrallaan. Talot uudistuvat peruskorjauksessa sekä sisältä että ulkoa.

Raitakatu 2:n asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, jotka on suunnattu kaikenikäisille. Aiemmilla asukkailla on oikeus palata Raitakatu 2:n remontoituihin asuntoihin, jos vuokranmaksu ja muut asumisasiat ovat olleet kunnossa.

– Asukasvalinnoissa huomioidaan paluumuuttajat, ja koska kyseessä on iso projekti, joka toteutetaan vaiheittain, katsotaan myös, keitä Raitakadun seuraavaksi korjausvuorossa olevista taloista voidaan asuttaa jo korjattuihin taloihin. Silti asuntoja jää ihan reilusti muillekin haettavaksi. Raitakatu 2:n asuntoja voi ja kannattaa siis ehdottomasti hakea, vaikka ei olisi kohteessa aiemmin asunutkaan, kertoo palvelupäällikkö Eveliina Lohko Lappeenrannan Asuntopalvelulta.

Raitakatu 2 – käyntikortti valtaväylän varressa

Raitakatu 2:n asukkaat pääsevät upeasti uudistuneisiin koteihin. Sisätilat korjataan perusteellisesti, kun talojen LVIS-järjestelmät sekä asunnot kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan.

Esteettömyyden parantaminen on Raitakatu 2:ssa merkittävä teema, sillä aiemmin hissittömään kohteeseen rakennetaan nyt hissit. Myös kulkuteiden ja piha-alueiden esteetön kulku huomioidaan.

Raitakatu 2:n julkisivut korjataan ja verhoillaan kivilevyin. Parvekkeille tulee sävylasit, ja porraskäytävät maalataan raikkain värein.

Raitakatu 2 sijaitsee keskeisellä paikalla ja hyvien yhteyksien ääressä, valtaväylän eli Helsingintien varressa. Voikin luonnehtia, että Raitakatu 2:sta tulee kuin käyntikortti, joka toivottaa tulijat tervetulleeksi kaupunkiin ja viitoittaa tietä keskustaan.

Orkoniitynkatu 11 valmistuu alkuvuodesta 2022

Raitakatu 2:n lisäksi Lappeenrannan Asuntopalvelulla on menossa toinenkin peruskorjaus. Sammonlahden kaupunginosassa, osoitteessa Orkoniitynkatu 11 sijaitsevan kerrostalon sisätilat peruskorjataan täysin, kun LVIS-järjestelmät sekä asunnot kaikkine kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan. Taloon on jo aiemmin muun muassa asennettu hissit sekä tehty katto- ja julkisivuremontit.

Orkoniitynkatu 11:ssä on 26 huoneistoa, kaksioita ja kolmioita. Peruskorjauksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2022.

– Kuten Raitakadulla, myös Orkoniitynkadun aiemmilla asukkailla on halutessaan oikeus palata remontoituihin huoneistoihin, mikäli heillä on ollut vuokranmaksu ja muut asumisasiat kunnossa. Kuitenkin Orkoniitynkadun asuntoihin voivat vapaasti hakea muutkin, Eveliina Lohko kertoo.

Sekä Raitakatu 2 että Orkoniitynkatu 11 ovat savuttomia kohteita.

– Savuttomissa kohteissamme tupakointi on kielletty asunnoissa sekä parvekkeilla. Jos kiinteistön alueella on mahdollista tupakoida, se on sallittua ainoastaan merkityllä paikalla, muistuttaa Lohko.

Lappeenrannan Asuntopalvelun toimistolla asiakkaita vuosien kokemuksella palvelee yksi asuntosihteereistä, Tiina Valkeapää.

Asiakaspalvelu palaa normaaleihin aukioloaikoihin

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi asiakkaita on palveltu Lappeenrannan Asuntopalvelun toimistolla vain ajanvarauksella, välttämättömissä asioissa. Nyt kuitenkin päästään taas palaamaan normaalimpaan: marraskuun alusta alkaen Asuntopalvelun toimiston asiakaspalvelu Valtakadulla on avoinna asiakkaille maanantaista perjantaihin. Toimiston ovet pidetään auki kello 9–12, jolloin pääsee asioimaan ilman ajanvarausta. Iltapäivät kello 13–15 on varattu ajanvarausasiakkaille.

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–12 ja 13–15. Keväällä Asuntopalvelu otti käyttöön uuden, ilmaisen asiakaspalvelunumeron 0800 143 100. Numerossa on myös takaisinsoittopalvelu, johon voi halutessaan jättää takaisinsoittopyynnön.

Kasvokkainen palvelu ei ole katoamassa

Kaikki asunnon hakuun ja asumiseen liittyvät asiat, kuten vuokrasopimuksen allekirjoitus tai vikailmoituksen tekeminen onnistuvat myös verkossa, Asuntopalvelun sähköisissä palveluissa. Esimerkiksi huoneiston vikailmoitus kannattaa tehdä vuokralaisen omien Asukassivujen kautta, ja Asuntopalvelun kotisivulla www.aspakoti.fi Touho Chatbot neuvoo ja vastaa vuokra-asumisen yleisiin kysymyksiin liittyen.

– Olemme ilahtuneita siitä, kuinka hyvin asiakkaat ovat ottaneet sähköiset palvelumme käyttöönsä. Suuri kiitos tästä asiakkaillemme. Monelle on kuitenkin varmasti mieluisinta asioida toimistolla kasvokkain, ja mekin siitä tykkäämme. Olemmekin varovaisen toiveikkaita esimerkiksi sen suhteen, että tänä vuonna pääsisimme taas tarjoamaan perinteiset joulukahvit, kertoo Lappeenrannan Asuntopalvelun palvelupäällikkö Eveliina Lohko.

Jotta pysyy ajan tasalla Asuntopalvelun ajankohtaisista kuulumisista sekä tapahtumista, kannattaa seurata tiedotusta kotisivulla www.aspakoti.fi sekä Facebookissa, facebook.com/lappeenrannanasuntopalvelu.

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy on kaupungin omistama luotettava ja turvallinen vuokranantaja. Yhtiömme on perustettu vuonna 1981. Omistuksessamme on noin 200 taloa ja 5000 vuokra-asuntoa eri puolilla Lappeenrantaa – niin kaupungin sykkeessä kuin maaseudun rauhassakin.

Tarjoamme mahdollisuuden pitkäaikaiseen vuokrasopimukseen ja pysyvään, varmaan asuntoon. Kun elämäntilanteesi muuttuu, voit hakea meiltä uutta, tarpeisiisi paremmin sopivaa kotia.

Luotettavaa, turvallista ja viihtyisää asumista – jo neljän vuosikymmenen ajan.

www.aspakoti.fi