Mainos: Eekoo

Kauppaa tehdään tosissaan, mutta ei totisesti

Etelä-Karjalan Osuuskaupan Vuoden 2020 työryhmäksi on valittu Sammonlahden S-market. – Meillä on hienosti yhteen pelaava työryhmä, jossa töitä tehdään tosissaan, mutta ei totisesti, jokaiseen asiakaskohtaamiseen panostaen, Mika Kohvakka, Minna Ekström ja Taru Kungas kuvailevat.

Marketpäällikkö Mika Kohvakka, myyjät Mikko Räsänen, Joni Multanen ja Minna Ekström.

Suomessa on kaiken kaikkiaan reilut 400 S-marketia eri puolilla maata. Niiden toimintaa seurataan ja vertaillaan erilaisten tunnuslukujen valossa. Tässä vertailussa Lappeenrannan Sammonlahden S-market oli viime vuoden listalla hienosti sijalla 6, Eekoon parhaana S-marketina.

Tämä oli yksi keskeinen peruste, miksi Sammonlahden S-market nimettiin äskettäin Eekoon vuoden 2020 työryhmäksi. Myös henkilöstön työtyytyväisyys sekä S-marketin asiakastyytyväisyys ovat kehittyneet suotuisasti. Kaiken lisäksi työryhmä on kasvattanut ja valmentanut useita henkilöitä erilaisiin osuuskaupan päällikkö- ja vastuutehtäviin.

Perussuoritusta paremmin

– Meillä on erittäin osaava ja hienosti yhteen hitsautunut työryhmä, jossa korostuvat vastuun kantaminen ja luottamus. Jokainen työntekijä on valmis tekemään perussuoritusta enemmän yhteisen onnistumisen eteen. Myös uudet työntekijät otetaan avoimesti mukaan porukkaan ja perehdytetään nopeasti työtehtäviin, marketpäällikkö Mika Kohvakka kehuu tiimiään.

– Olemme kirjava joukko, jossa vallitsee hyvä henki. Osa on tehnyt pitkään töitä yhdessä, mutta tuoreempaakin verta on saatu mukaan tuomaan uudenlaista näkökulmaa tekemiseen. Työssä viihtymisen kannalta on myös tärkeää, että tehdään töitä tosissaan, mutta ei totisesti, Minna Ekström muotoilee.

Työllä on merkitystä

Työssä Minnaa innostaa se, että omalla työpanoksella on todella merkitystä.

– Viimeisen vuoden aikana työmme arvostus on selkeästi noussut. Asiakkaamme ovat oivaltaneet, miten merkittävästi päivittäistavarakauppa vaikuttaa arjen sujuvuuteen.

Taru Kungakselle motivoivimpia ovat ne hetket, jolloin käsiensä jälkeä voi katsoa vilpittömän ylpeänä ja todeta, että omalla vastuulla oleva osasto näyttää hyvältä.

– Silloin myös tuntuu hyvältä. Meille onnistuminen on sitä, että valikoima vastaa asiakkaidemme tarpeisiin, tuotteiden saatavuus on hyvä, laatu kunnossa, asiointi sujuvaa ja palvelu on ystävällistä. Yhdessä olemme puhuneet paljon myös siitä, että jokainen asiakaskohtaaminen on tärkeä, Taru miettii.

Tietoa jaetaan avoimesti

Vuoden työryhmä -palkinto on Sammonlahden porukalle tärkeä saavutus.

– Me olemme aika kilpailuhenkinen joukko, joka haluaa olla parhaimpien joukossa. Kaikki ovat kiinnostuneita siitä, miten meillä menee. Vuoden työryhmäksi nimeäminen on ihan huikea juttu, Mika kehuu.

– Mukavalta tuntuu. Kiva, että palkitaan siitä, että hoidetaan asiat kunnolla, Minna ja Taru jatkavat.

Esimiehenä Mika haluaa antaa työryhmälleen mahdollisimman paljon jokaisen työtä koskevaa tietoa. Hän jakaakin viikoittain koko porukalle Eekoon sisäisen digikanavan kautta tietoa edellisviikon myyntiluvuista ja muista keskeisistä asioista. Näin kaikki pysyvät työvuoroista riippumatta kärryillä siitä, missä mennään.

– Kehittämistoimenpiteitä ja palvelun parantamismahdollisuuksia mietitään myös yhdessä. Jokaisen mielipide on arvokas, ja usein parhaimmat ideat tulevatkin työryhmän sisältä, Mika toteaa.

Sisäinen palo kannustaa jatkuvaan parantamiseen 

Lauritsalan S-marketia päälliköivästä Marianna Olkkosesta huokuu sisäinen palo tehdä asioita aina vain paremmin. Tämä asenne toi hänelle Eekoon Vuoden 2020 esimiehen tittelin.

Lauritsalan S-marketin toimintaa kuvaavat mittarit ovat kunnioitusta herättävää luettavaa. Arvioidaanpa onnistumisia miltä kantilta tahansa, luvut ovat kehittyneet viime vuosien aikana aina vain parempaan suuntaan: esimerkiksi henkilöstön työtyytyväisyys, asiakastyytyväisyys ja myymälän laatuasiat ovat kehittyneet pitkin harppauksin erinomaiselle tasolle.  

Tänään paremmin kuin eilen

Lauritsalan S-marketin päällikkö Marianna Olkkonen on omalla työllään ja johtamistaidoillaan ansainnut hänelle myönnetyn Etelä-Karjalan Osuuskaupan Vuoden 2020 esimiehen palkinnon.

– Tuntuu tosi hyvältä. Tämä palkinto antaa uskoa siihen, että teen oikeita asioita. Se on osoitettu minulle, mutta ansio kuuluu koko työporukallemme. Meillä on moniosaajista koostuva huippuhyvä työryhmä, jossa jokainen haluaa tehdä parhaansa ja auttaa myös kaveria onnistumaan. Tehdään porukalla töitä ajatuksella, että tänään paremmin kuin eilen, Marianna korostaa.

Hän kertoo kokevansa onnistumisen tunteita hyvin arkisista asioista – myymälän hyvästä hoidon tasosta, tehokkaasti ja yhteen hiileen puhaltavasta tiimistä sekä asiakkaiden, työryhmän jäsenten ja oman esimiehen antamista kannustavista palautteista.

Esimiestyö tuntuu omalta

Ahkeraksi ja tunnolliseksi itseään kuvaileva vuoden esimies aloitti osuuskauppauransa aikoinaan Lappeenrannan Prisman kassalta.

– Prisman asiakaspalvelupisteessä vuoropäällikön hommia tehdessäni kiinnostuin esimiestehtävistä. S-päällikkövalmennukseen päästyäni vahvistui, että marketpäällikön työ on sitä, mitä haluan tehdä.

Ensimmäinen päällikköpaikka löytyi Kuukanniemen Salesta, josta Marianna siirtyi kuutisen vuotta sitten Lauritsalaan. Joukkoaan hän johtaa esimerkin voimalla, tarttuen kaikkiin työtehtäviin mielellään. Hän ei linnoittaudu toimistokoppiinsa, vaan ohjaa työtä sujuvasti tavarakuormien purkamisen ja kassatyöskentelyn lomassa.

– Tykkään työstäni valtavan paljon. Haluan olla siinä hyvä, kehittää osaamistani ja päästä jossain vaiheessa jälleen etenemään urallani Eekoossa, Marianna kaavailee.

Työn muokkaaminen johtamisen työkaluna

Vuoden esimiehen valintaperusteluissa todetaan, että Mariannan johtamisen työkaluina ovat aina olleet henkilöstön hyvinvointia korostavat toimintamallit, kuten työn muokkaaminen ja varhaisen tuen keskustelut. Asia onkin marketpäällikön sydäntä lähellä: tradenomin ylempään amk-tutkintoon liittyvän opinnäytetyön aiheena Mariannalla oli työn muokkaaminen.

– Jos vaikkapa kylmässä työskentely tuottaa ongelmia, voidaan työtehtäviä järjestellä niin, että kylmätiloihin ei tarvitse mennä. Tai jos jalka on kipeä, työvuorojärjestelyillä voidaan kyseinen henkilö siirtää väliaikaisesti kassalle istumatyöhön. Työtä muokkaamalla ennaltaehkäistään ja lyhennetään sairauslomia, Marianna korostaa.

Uusi perinne parhaiden onnistumisten palkitsemisessa

Eekoossa on ollut jo pitkään tapana palkita edellisen vuoden parhaista onnistumisista vuoden työryhmä ja esimies. Tänä vuonna perinnettä uudistettiin niin, että palkittujen joukkoon lisättiin vuoden asiakaspalvelija vähittäiskaupasta, matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä autokaupasta.

Maineen, kunnian, kukkien ja kiitospuheiden lisäksi palkitut ovat saaneet muistoksi valinnastaan Tapio Wirkkalan suunnitteleman lautasen sekä palkan yhteydessä maksetun rahapalkinnon. Vuoden työryhmän ansaitsema rahapotti osoitetaan työntekijöiden yhteiseen, työhyvinvointia edistävään vapaamuotoiseen yhdessä tekemiseen.

Vuoden 2020 esimiehen Marianna Olkkosen lisäksi Eekoo on palkinnut vuoden asiakaspalvelijat Päivi Siitosen S-market Parikkalasta, Satu Nuppolan Original Sokos Hotel Lappeesta sekä Antti Jaalan Auto-Eekoosta. Vuoden työryhmä löytyi Sammonlahden S-marketista.