Mainos: Stora Enso

Kaikelle puutavaralle on nyt kysyntää – Lappeenrannan alueella juuri sinun metsätilasi paras asiantuntija löytyy läheltä

Stora Enso tarjoaa puukaupat sujuvasti, ja samalla hoituu suunnitelmat metsän jatkohoitotoimenpiteistä. Alueella aloittanut uusi metsäasiantuntija Joonas Jantunen on metsässä kuin kotonaan.

Nyt on erinomainen hetki kääntää katseet metsäpalstalle. Puukauppa käy kuumana kaikenlaisista leimikoista. Stora Enson Lappeenrannan metsäasiantuntija Joonas Jantunen tarkastamassa palstaa.

Mainos | Joonas Jantunen on elementissään eteläkarjalaisessa metsämaisemassa. Joulukuussa aloittanut Stora Enson metsäasiantuntija on viimein työssä, jossa hän voi yhdistää metsänhoitajan koulutuksensa käytäntöön.

– Metsä on minulle luonnollinen ympäristö olla ja toimia.

Hän toimi parisen vuotta Stora Enson Lapin sekä Kainuun ajoreittijärjestelijänä Oulusta käsin. Lapsuuden tutut maisemat vetivät kuitenkin takaisin itään. Imatran tehtaalla, terminaalin esimiehenä toimiessaan hän huomasi, ettei ollut työskennellyt päivääkään juuri siinä itselle tärkeässä elementissä, mihin varsinaisesti kouluttautui.

– Olen aina viihtynyt luonnossa, liikun koiran kanssa sekä metsästän, sellaisia perusasioita. Mukavaa kun on mahdollista yhdistää työelämä itselle tärkeään ympäristöön.

Metsäasiantuntijan roolissa rauhallinen kaveri antaa tilaa keskustelulle. Vaikka teoria- ja käytäntötietoa löytyy rutkasti, hän ei tyrkytä neuvoja väkisin.

– Kuuntelen metsänomistajan ajatuksia ja toiveita liittyen metsäpalstan käyttöön. Annan uusia, erilaisia vaihtoehtoja toteutukselle, ja tietenkin neuvon hoitotoimenpiteissä. Mikä on metsän arvo, tuleeko se olla mitattavissa euroilla vai onko sen merkitys jotain aivan muuta? Annan tarpeen mukaan vaihtoehtoja metsänkäytölle ja autan metsänomistajaa tavoitteiden saavuttamisessa.

Lappeenrannan uusi metsäasiantuntija Joonas Jantunen kuuntelee mielellään metsänomistajien omia ajatuksia metsänpalstansa käytöstä ja ehdottaa ratkaisuja, joilla tavoitteisiin päästäisiin parhaiten.

Lappeenrannan toimipisteellä toimii yhteensä viisi metsäasiantuntijaa, ja vastuualueet on jaettu kaikkien viiden kesken. Kollegat auttavat toisiaan ja asiakkaita palvellaan joustavasti. Työpäivät ovat hajanainen sekoitus toimistotöitä, tarkastuksia maastossa ja siirtymiä.

– Onneksi puhelimella onnistuu palaverointi tienpäälläkin, Jantunen naurahtaa. – Ja päivät ovat kesää kohti valoisia. Talvella, valoisan ajan ollessa vain tunneissa, tuli työpäiväkin organisoida tarkemmin, jos maastoon meinasi ehtiä.

Asiantuntevaa palvelua jokaiseen tarpeeseen

Uutisointia seuranneet tietävätkin, että nyt on kova kysyntä kaikenlaiselle puutavaralle.

– Erityisesti kysyntää on kaikille kelirikko- ja kesäkorjuukelpoisille leimikoille.

Stora Enso tarjoaa täyden palvelun puukauppaa, kaikki metsänhoitopalvelut ovat saatavissa myös yhdeltä luukulta.

– Meidän kauttamme puukaupat sujuvat vaivattomasti, Jantunen kertoo, – Autamme kaikissa metsähoitotoimenpiteissä, korjuista uuden palstan istutukseen.

Laaja palvelutarjonta säästää asiakkaan aikaa.

–Usein tulee itsekin metsäpalstaa hoidellessa huomattua tarvetta lisähoidolle, mutta aika ei riitä. Meiltä voi kysyä neuvoa ja apua joka tilanteessa, Jantunen kannustaa.

Keväällä kannattaa tarkastaa metsätilan hoitotarpeet.

– Talven jäljiltä voi olla esimerkiksi katkenneita puita tai hirvieläimet ovat mellastaneet taimikossa.

Onko sinun metsäpalstasi millä tolalla? Pyydä metsäasiantuntijaasi tarkastamaan tilanne!

https://www.storaensometsa.fi/yhteystiedot/