Mainos: GoSaimaa.com

Hei sinä matkailualan yrittäjä, joka toimit jo vastuullisesti! Tietävätkö asiakkaasi sen? Sustainable Travel Finland -merkki on markkinointivaltti niin kotimaan matkailijoille kuin turisteille.

Paikalliset matkailuyrittäjät kertovat, miksi he lähtivät kehittämään kestävää matkailua ja hakemaan toiminnan laadusta kertovaa vastuullisuussertifikaattia.

GoSaimaan Smart & Sustainable Saimaa -hanke antaa Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailuyrityksille valmennusta kestävän matkailun kehittämiseen. Lähde mukaan!

Mainos | Palvelupäällikkö Suvi Laine, Saimaa Travel:

Millaisia palveluja tarjoatte?

”Olemme matkanjärjestäjä ja matkatoimisto, jonka päätuotteena ovat risteilyt. Normaaliaikana M/S Carelia menee Viipuriin ja Pietariin. Kesä on sesonkiaikaa. Yleensä keskitymme Venäjän matkailuun, mutta ensi kesänä teemme risteilyjä Saimaalla.”

Miksi lähditte mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan?

”Vastuullisuus on meille ja asiakkaillemme tärkeämpää vuosi vuodelta. Kun goSaimaa tarjosi yhteistä koulutusta, oli hyvä hetki mennä mukaan. Vastuullisuusasioita ei tarvitse miettiä yksin, vertaistukena olivat muut mukana olevat firmat. Kouluttajalta sai paljon tietoa.”

Miten vastuullisuus näkyy omassa toiminnassanne?

”Jokapäiväisissä asioissa kierrätyksestä lähtien. Olemme iso työllistäjä seudulla, ja pyrimme käyttämään lähituottajia. Esimerkiksi leivät laivalle ostamme lappeenrantalaisesta leipomosta.”

M/S Carelia lähdössä Lappeenrannasta Viipuriin läpi Saimaan kanavan.

Yrittäjä Mikko Airas, Tuplakasi:

Millaisia palveluja tarjoatte?

”Pääbisnes on vuokraustoiminta. Meillä on tilaussauna kokoustiloineen, ja tarjoamme ohjelmapalveluja. Asiakkaitamme ovat paikalliset yritykset ja tapahtumien järjestäjät. Pikkuhiljaa keskitymme enemmän muualta tuleviin matkailijoihin.”

Miksi lähditte mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan?

”Haluamme kehittää omia toimintatapojamme. Matkailijat kiinnittävät entistä enemmän huomiota siihen, kuinka vastuullisesti palveluita tuotetaan. Sertifikaatilla voi olla iso merkitys sille, että matkailija valitsee palvelumme.”

Miten vastuullisuus näkyy omassa toiminnassa?

”Tähän mennessä se on ollut pitkälti roskien lajittelua ja kierrätystä, mutta ohjelman myötä näkökulma laajenee. Nyt on aikaa pohtia uusia käytäntöjä ja käydä niitä läpi työntekijöiden kanssa. Korona-aika on ohjelmapalveluyritykselle katastrofi, mutta kesällä alkaa toivottavasti paluu normaaliin.”

Tuplakasin uusi tuote, Tandemhyppy toteutetaan yhteistyössä Skydive Karjala ry:n kanssa.

Yrittäjä Niina Sydänmaanlakka-Wallis, Tuhannen Tarinan Talo:

Millaisia palveluja tarjoatte?

”Olemme perheyritys, joka on tarjonnut maatilamatkailua vuodesta 1996 lähtien. Meiltä saa majoitusta, ruokapalveluja sekä paikallishistoriaan ja luontoon liittyviä ohjelmapalveluja.”

Miksi lähditte mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan?

”Meille kestävä kehitys on ollut ennestään tärkeä asia, ja olen opiskellut itse ympäristökasvatusta. Ohjelmasta saamme sekä uusia ideoita että vahvistusta ajatuksillemme. Aika näyttää, haemmeko koulutuksen jälkeen sertifikaattia.”

Miten vastuullisuus näkyy omassa toiminnassanne?

”Monella tapaa. Punainen lankamme on kulttuurihistorian ja perinteiden vaaliminen. Ekologiseen puoleen kuuluvat aurinkopaneelit, maalämpö ja kierrättäminen. Yhteistyökumppaneina suosimme paikallisia yrittäjiä.”

Tuhannen Tarinan Talo Kannuskoskella on tarjonnut maatilamatkailua jo vuodesta 1996.

Sertifikaattia hankkimaan!

GoSaimaan Smart & Sustainable Saimaa -hanke antaa Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailuyrityksille valmennusta kestävän matkailun kehittämiseen.

Tarjolla on konkreettinen työkalupakki, joka helpottaa kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksumista yrityksen arkeen.

Jätteiden kierrätys, esteettömät palvelut ja paikallisten työllistäminen ovat esimerkkejä vastuullisista toimenpiteistä.

Yritys voi jo nyt toimia vastuullisesti, mutta tietävätkö asiakkaat sen? Sustainable Travel Finland -merkki on markkinointivaltti niin kotimaan matkailijoille kuin turisteille.

Alueellisen vastuullisuusmerkin saaminen edellyttää, että 51 prosenttia Lappeenrannan ja Imatran seudun kansainvälistä toimintaa harjoittavista matkailuyrityksistä on kulkenut Sustainable Travel Finland -kehityspolun sekä hakenut ja saanut kestävää matkailua tukevan sertifikaatin. Lähde siis mukaan nyt!

Kiinnostuitko?

Matkailualan ammattilaisille, yrittäjille ja sidosryhmille on tarjolla vastuullisen matkailun ja tulevaisuuden trendejä käsittelevä Saimaa-akatemia 15.4. Merkkaa kalenteriin myös Vastuullisuusfoorumi 3.–4.6.2021, tästä tietoa luvassa myöhemmin!

GoSaimaa