Mainos: Etelä-Saimaa

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

SaiPan hyökkääjä Elmeri Kaksonen käyttää sosiaalista mediaa säästellen, mutta ei kärsi julkisuuden paineista – ”Fokus häviää, jos jatkuvasti miettii, mitä omasta työstä ajatellaan ja kirjoitetaan”

SaiPan varakapteeni Elmeri Kaksonen haluaa tulla mieluummin muistetuksi jääkiekkoilijana kuin somejulkkiksena. Kiekkoilija lukee Etelä-Saimaata, jotta tietäisi, mitä kotikaupungissa tapahtuu.

Elmeri Kaksosen mukaan kotiutuminen uusille paikkakunnille on ollut helpompaa, kun tietää, mistä kaupungilla puhutaan.

Haastattelupäivän aamuna SaiPan hyökkääjä Elmeri Kaksonen, 31, on kirjautunut ulos Facebookista.

Ei toki lopullisesti, vaan niin, että seuraava käyttökerta on vähän useamman näppäilyn takana. Miehen tavoitteena on nimittäin rajoittaa älylaitteidensa käyttöä. – Sitä huomaa niin usein vain selaavansa kännykällä nettiä päämäärättömästi, vaikka se aika on aina jostain muusta, ehkä tarpeellisemmasta, pois. Tuntuu, että keskittymiskykykin on siinä sivussa huonontunut, Kaksonen kertoo.

Joukkueensa varakapteenia ei voi tosin pahalla tahdollakaan moittia kännyköiden ja somen suurkuluttajaksi. Tämä tiedetään myös SaiPan pukukopissa, jossa joukkueen konkarihyökkääjä saa osakseen hyväntahtoista naljailua etenkin nuoremmilta pelaajilta.

Parhaillaan käynnissä on leikkimielinen joukkopainostus, jotta laitahyökkääjä saataisiin liittymään kuvapainotteiseen sosiaalisen median palveluun Instagramiin.

– Mutta menisiköhän sielläkin sitten aikaa turhaan? Enkä ole varma, kuinka paljon haluan omasta elämästäni jakaa. Mieluiten haluaisin minut muistettavan jääkiekkoilijana, eikä somejulkkiksena, Kaksonen naurahtaa.

Elmeri Kaksonen sanoo, ettei hän ota julkisuudesta mitään paineita.

Samoja tunteita

Niin perinteinen kuin sosiaalinen media on keskeinen osa nykyaikaisen jääkiekkoilijan työtä. Pelaajat ovat tunnettuja vähintään omassa kaupungissaan, mutta myös kansallisesti.

Kaksonen sanoo, ettei hän ota julkisuudesta mitään paineita. - Fokus häviää, jos jatkuvasti miettii, mitä omasta työstä ajatellaan ja kirjoitetaan. Ammattiurheilijan pitää itse pystyä arvioimaan oma työnsä ja luottamaan siihen. - Selänteen Teemukin taisi joskus sanoa, että kiekkoilija tai joukkue ei ole koskaan niin huono tai hyvä kuin ulkopuoliset sen sanovat olevan. Se pitää paikkansa.

Viileä suhtautuminen ei Kaksosen mukaan kuitenkaan tarkoita, että suhtautuminen jääkiekkoilijan työhön ja mediaan sinänsä olisi välinpitämätöntä, vaan päinvastoin. - Ihan samoja tunteita tunnen kuin kannattajat, kun peli kulkee tai kun se ei kulje. Tunteet ovat tämän työn suola.

– Haluaisin oikeasti lukea mieluiten paperilehteä ja sitäkin keskittyneesti, mutta verkkoversio on tässä elämäntilanteessa kätevämpi, kun se kulkee jatkuvasti mukana, sanoo Elmeri Kaksonen.

Läheiset puheenaiheet

Kaksonen on itse ahkera, mutta valikoiva median kuluttaja. Jokapäiväisiin rutiineihin kuuluu ainakin yhdet televisiouutiset ja Etelä-Saimaan lukeminen verkosta. – Haluaisin oikeasti lukea mieluiten paperilehteä ja sitäkin keskittyneesti, mutta verkkoversio on tässä elämäntilanteessa kätevämpi, kun se kulkee jatkuvasti mukana.

Savonlinnalaislähtöinen Kaksonen kertoo seuraavansa tarkasti sekä Lappeenrannan että edelleen myös syntymäkaupunkinsa uutisia ja puheenaiheita. – Ja tietysti paikallista urheilua ja kotimaan uutisia noin yleensä, Kaksonen listaa. – Klikkiotsikoita yritän välttää. Hyvin tehdyt jutut kiinnostavat, ja niihin käytän mielelläni aikaa.

Hänen mukaansa kotiutuminen uusille paikkakunnille on ollut helpompaa, kun tietää, mistä kaupungilla puhutaan. Tappara-vuosina Tampereella paikallisten uutisten ja puheenaiheiden seuraaminen jäi vähemmälle. – On mukavampi lukea paikoista ja ihmisistä, joita tuntee. Tampereelle sellaista sidettä ei oikein syntynyt. Täällä moni uutisoitu asia koskettaa itseä ja perhettä suoraan, joten niistä haluaa myös tietää.

Tiesithän?

Etelä-Saimaan paperilehden tilaajana luet niin jääkiekkojutut kuin muut sinua kiinnostavat digisisältömme rajoituksetta verkkosivuiltamme, näköislehdestä ja mobiilisovelluksesta. Tilaajana saat lisäksi käyttöösi myös Länsi-Savon, Itä-Savon, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien digisisällöt.

Tutustu ja aktivoi digi käyttöösi osoitteessa esaimaa.fi/tutustu